ש"פ עם פורום "גננות וצוותי חינוך בגן" - יום המשפחה 2015

ש"פ עם פורום "גננות וצוותי חינוך בגן" - יום המשפחה 2015

כידוע או לא, אני מנהלת את פורום "גננות וצוותי חינוך בגן" פה בפרדס.
פתחתי הבוקר דיון שאני ונירית חשבנו שיעניין אותכם ואנחנו בפורום השני נשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם כהורים:

לאחרונה שמתי לב בקבוצות ופורומים של גננות שמדברים על קונספט של "חתונה בכאילו" כהפעלה ליום המשפחה כולל תלבושות, שירים וכנראה טבעת מבייגלה
.
האם לדעתכם בימינו יש מקום לארגון "חתונה" כזו בגן הילדים במיוחד שיש כל כך הרבה סוגים של משפחות וחתונה זה לא דבר שנחשב כ"חובה" כמו פעם

מזמינה אותכם להצטרף לדיון שפתחתי היום בנושא זה בפורום "גננות וצוותי חינוך בגן"- נשמח לשמוע את דיעות ההורים בעניין
http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=370&MessageId=177862688

ומוסיפה שאלה לדיון, שאשמח אם יענו עליה פה
:
האם אתם מציינים את יום המשפחה במועד של הארץ
האם אתם שולחים פרחים/מתנה למשפחה שבארץ

אנחנו לא מציינים את יום המשפחה הישראלי. זה לא

משהוא שצויין כאשר אני הייתי קטנה ואני לא מרגישה שזה חלק ממני או שיש ציפיה מאבא שלי למשהוא מאיתנו. בבריטניה אין יום המשפחה. יש יום האם ויום האב, כל אחד מהם בתאריך שונה.

לדעתי המאוד לא מבינה בתחום, יום המשפחה צריך להדגיש את המשפחה. מה שהייתי חושבת שנכון לעשות ביום כזה הוא להבין מה זה המכלול הזה שנקרא משפחה, מה התפקיד של כל אחד במשפחה ולחגוג את המשפחה של כל אחד מאיתנו. לא ברור לי איך "אירגון" חתונה, שמן הסתם מהווה את הפיק של הפעילות, מעביר את המסר הזה, בעיקר שהיום יש כל כך הרבה קונספטים שונים למשפחה, כמו שציינת. דווקא הייתי מצפה שיחגגו את השוני של כל משפחה והיופי בזה.

שורה שמאוד אהבתי מהספר תפילילה, אני לא זוכרת את המילים המדוייקות ולא מצאתי את זה ברשת, אבל זה משהוא כמו: משפחה כמו שלי, או משפחות אחרות... "משפחה זה מקום בו מרגישים שייכים, משפחה זה הבית שלא שוכחים."

מענין לראות איך הגננות מתיחסות לזה, ולמה חתונה נכון להם.

בחרת את השורה הכי מקסימה בעיני

בספר שאני כל כך אוהבת
.
אשמח אם תגיבי גם בפורום גננות- מאוד מעניין לקרוא דיעות של הורים.
&nbsp
תודה

alphadelta

New member
עשית לי חשק

הערב לפני השינה קראתי להם את תפילילה. אחרי שנים שלא קראנו את זה. ספר קסום.

לגמרי, בוני קיבלה אותו מתנה בגיל שנה,

התחלתי להקריא לה מכל דף משהוא ולהצביע על התמונות הרלוונטיות, כל פעם הוספתי. זה היה ספר מאוד מאוד אהוב. בשנה שעברה נתנו אותו לילדים בני השלוש וחצי של בת דודתי.

Boston Guy

New member
איזו "משפחה" הם חוגגים?

"משפחה" שבה יש אבא ממין זכר ואימא ממין נקבה, וצאצאיהם הביולוגיים?
או שהם מעיזים לפתוח את הקונספט...
הורים גרושים?
משפחות חד מיניות?
ילדים מאומצים?

ולגבי יום המשפחה - אני זקן מדי לקונספט הזה. בזמני קראו לזה "יום האם".
ולאימא שלי יש יום אם פרטי משלה, שבו כל שנה אני עולה על מטוס, טס 14 שעות, נוסע לבית הקברות בקריית שאול ואומר "קדיש יתום", והבת שלי שרה לה "אל מלא רחמים".

alphadelta

New member
הזכרת לי משהו

מאחר וילדי גדלו בין המון משפחות שאינן ״אבא אמא ילד ילדה חתול״ הם לא שאלו על זה עד גיל מאוחר יחסית. היה להם מובן מאילו שא׳ מאומץ, ג׳ גדל עם שתי אמהות ונ׳ גדל רק עם אחת וכולי. ואני חייבת לציין שזה נעם לי שזה לא נראה להם נושא לשאלה.

alphadelta

New member
לא מציינים ביום מסויים

כשהיו קטנים חגגו בגנים / בית ספר את יום האם ויום האב ( ושאר חגי הולמארק) של ארצות הברית. אצלינו כל יום הוא יום משפחה ;)

AlicePJ

New member
אתמול היה בפייסבוק של

משפטים מצחיקים של ילדים (שכחתי איך קוראים לעמוד, אבל זה משהו בסגנון) ששאלו ילד מה זה משפחה, והוא ענה: אבא, אמא, ילד, כלב, שטיח. אותי זה הצחיק.
ואני לא אוהבת שעושים חתונה בכאילו. קודם כל לא פסגת החיים והמשפחה זה להתחתן, ולא כל המשפחות נראות אותו דבר, ולא כל החתונות הן אותו דבר גם אם בוחרים להתחתן, ודבר כזה מוציא יותר ויותר ילדים כלא שייכים, ולא מלמד אותם על היופי של הגיוון בהגדרת המשפחה. זה מלמד אותם להיות עם ראש סגור וזה לא משהו שהייתי רוצה שיקרה.

shalhevet b

New member
אנחנו מציינים את יום המשפחה הקנדי כי זה יום חופש ובו אנו

עושים פעילות כייפית לכולנו יחד- הפעם הלכנו לפסטיבל חורף באחד הפארקים ועשינו פעילויות שלג. היה רק מינוס 15 בלי רוח ויום שמש מדהים- היה כייף.
אחר כך חזרנו הביתה ושיחקנו משחקי שולחן עם הילדים- יום ביחד כזה.
בעיני חתונה זה בכלל לא מסמל משפחה - יכול לסמל אהבה.. בלי ילדים זו לא באמת משפחה.
בקנדה דרך אגב מאוד מאוד נפוץ להקים משפחה בלי חתונה.

een ogenblik

New member
לא יום משפחה, אלא נושא משפחה

אחד מנושאי הלימוד בכיתת הגן השניה בבית ספרה של כאוס היה (ועדין) משפחה. כחלק מאירועי הנושא, גם מארגנים לילדים הצגת חתונות. זה הזמן המתאים ללמד אותם שמשפחה היא כל צורה בה אנו בוחרים לחיות כמשפחה.
הילדה בת החמש שכאוס הייתה אז, שאלה אותי האם אני יודעת ש"גם בן יכול להתחתן עם בן ובת עם בת, אם הם בכלל רוצים להתחתן, כי לא חייבים", וזה בדיוק מה שהייתי רוצה שילמדו בכל מקום. אם ביה"ס קתולי יכול ללמד זאת, אין שום סיבה שבתי ספר אחרים לא יוכלו.

למעלה