מעתיקה לכאן מה שכתבתי בפורום שלי
אני הבכורה , אחי קטן ממני בשנתיים חודשיים ושבוע ...אבל מי סופר?
ההפרש בין הבכור לצעיר שלי שנתיים ושמונה וחצי חודשים
תמיד אחי ואני צחקנו שאנחנו תאומים לא זהים עם הפרש גדול, גדלנו בסביבה לא רגילה...בבסיס צבאי ,שם חברת הילדים מאוד הומוגנית וקרובה,הפרש הגילאים היה לא משמעותי. תמיד חינכו אותנו...שמה שלא יהיה תמיד נהיה החברים הכי טובים אחת של השני,אחד של השנייה...תמיד נהיה אח ואחות, תמיד נהיה שם אחד לשני....ככה ההורים שלי בחרו לחנך אותנו,מה שהוכיח את עצמו, ככה אני מחנכת את הבנים שלי. אחי ואני כמובן ידענו מריבות ויכוחים וכסאחים כמו כל צמד אחים\יות, אבל תמיד תמיד ידענו הבנו והיה לנו ברור...אם אין אני לי אחי\אחותי לי....בילדות בנעורים בבגרות ועד עצם היום הזה ובכלל... לטוב לרע ללא נורא....תמיד נהיה אח ואחות אוהבים ותומכים וכן לפעמים גם כועסים ולא רואים תמיד הכל באותה עין.....אחרת זה יהיה לא נורמלי (לדעתי). לאורך כל חיינו ידענו שאנחנו אחים וחברים, זה עמד במבחן המציאות ...בדברים קשים שהתמודדנו איתם(אסונות במשפחה ובחברה שלנו) ,ובדברים שמחים, ובכלל ביום יום....שלנו ושל כל אחד לחוד. אחי חי תקופה ארוכה בארה"ב ולא עברו יומיים בלי שיחת טלפון,אחי חווה בצבא סיטואציות לא קלות שעד היום הוא לא סיפר להורים,אלא לי,יש לנו דברים שאנחנו יודעים אחד על השני שלעולם לא יעברו להורים שלי...מה שהם לא יודעים לא יזיק להם.... גם האישמיש שלי וגם אישתתו של אחי יודעים שבאש ובמים נהיה שם אחד לשני וכמובן עבורם. אחי הראשון שידע שאנחנו מתחתנים,הראשון שידע על ההריונות כמו גם על ההפלה שעברתי. לפני שאחי תפס אומץ להציע נישואין...הוא שיתף והתייעץ איתי.....אוקצור הבנתן....אין אצלינו סודות ...לטוב ולרע...תמיד נהיה שם לתמוך אחד בשני...נהיה הכי ביקורתיים כשצריך הכי תומכים כשצריך ופשוט הכי אחי ... אני מודה להורים שלי שהשכילו לחנך אותנו ככה, ושמחה שככה אני מחנכת את בר ורז, וכשלאחי יהיו ילדים הוא יחנך אותם בדיוק באותה הדרך. ברי בן חמש וארבעה חודשים,רזי בן שנתיים וחצי. לפעמים כשהבנים מתכסחים (לא סתם קוראים להם בום וטראח
) אני תמיד מזכירה לברי שהם אחים,חברים הכי טובים. ולעולמים יהיו אחד עבור השני,בטוב ברע ובלא נורא. לי זה נראה הכי נכון והגיוני לגדול כאחים ולגדל אחים. אני מניחה שזה קשור גם להפרשי גילאים. אמא שלי היא בת יחידה ולאבי היו עוד 5 אחים ואחיות בהפרשים גדולים ובתקופה אחרת....אני מניחה שהקשר ביניהם היה שונה לחלוטין מאשר שלי ושל אחי או של הבנים שלי....מציאות אחרת...ארצות אחרות.... זוהיא משנתי בנושא