תַּתִי כּוּשׁ!

estersh

New member
תַּתִי כּוּשׁ!

דולי, את זוכרת את השיר שחיפשתי אחרי שקראתי בשבת שעברה בלוח המודעות באוסישקין? אז מצאתי! ולמשורר קוראים לוברבוים ולא בירנבוים, כמו שחיפשתי לשוא בגוגל וזה השיר:
מאן ההיא זרעא? אינון אתוון גליפין … ההיא נקודה זרע בגו ההוא היכלא (זוהר בראשית)​
חישינן לזילותא דמלתא משום הכי שתק מר ולא מלל ולא אוסיף וכולא מלתא דשבחא וכולא מלתא דרחמי וכולא מלתא דצערא דהוין רשימן בנשמתיה באשתא אוכמתא על גבי חיורתא הוה גניז ולא ברא מילי ולא אתונתא ולא קל והעתקתי אותו ממש בחירוף נפש. עברתי שם בשישי יחד עם גרטי. את מכירה את רחוב אוסישקין? רחוב די צר עם נתיב אחד לכל כיוון. וגרטי מיהרה לפגישה והרחוב היה פקוק ופתאום ראיתי אותו. ולויכולתי שלא לומר לה לעצור את הרכב ותחת הפגזות הצופרים של כל אלו שמאחורינו העתקתי אותו. ודווקא גרטי עם כל הלחץ שלה רוותה נחת "בשביל אנשים כמוך אנחנו, המשוררים, כותבים את השירים שלנו" אההההההה. ################################## תַּתִי כּוּשׁ, בתרגום מיעקובית (השפה של בנדוד שלי, קובהלה) לעברית זה "מצאתי ג'וק", אמירה שמקבילה למילים "מצאתי אהבה" בשפת הרחוב, שזה בעצם מה שקרה שם כשגיליתי את השיר לראשונה וחוויתי "אהבה ממבט ראשון". :p.

estersh

New member
ואחרי השיחה היום שחזרתי את ההחלטה

וזה בערך הדושיח שעורר אותה: (מיקום וזמן- שולחן שבת בזמן סעודה שלישית) פנינה: "אסתר, שמעתי שהגעת כבר הביתה לפסח. זה נכון?" אני: "אהממ, עדיין לא החלטתי. כי לעזור לא כ"כ אוכל, וסתם אפריע במטבח כשאכנס לקחת לי אוכל" אמא: "נו באמת. אנחנו תמיד שמחים שאת פה וזה ממש ממש לא יפריע." פנינה: "האמת היא שעדיף שתסעי, כי זה סתם יעצבן אותי כל הזמן לראות אותך נהנית כשאנחנו עובדות. אני: "כן, אני מבינה. תיארתי לעצמי. ויכוליות שגמני הייתי מתעצבנת כמוך במצב כזה, אפילו שהייתי קולטת שהבחורה צריכה ללמוד" יחזקאל:"אהבת האחים שנודפת מכאן.." אז למרות שהשיחה כולה היתה בחיוך וברוחה טובה, החלטתי לעלות ירושלימה וככה העברתי את ראשון בערב ברחובות לבוקר, ועכשיו אני פה. ובכל רגע שתרצי לברוח מהבית או שאמא שלך תשחרר אותך כפרס על החריצות שלך.. טוב, זה ברור כבר.

esterssh

New member
וואלה.

ועכשיו תתרגמי לי ת'שיר, כמו שעשיתי אני לשירים לועזיים. קדימה. אחרת לא אוכל להבין לעולם מה בשיר הזה גרם לך לסחוט מחמאה מגרטי וללכת להעתיק אותו. מעבר לגימיק שיש בשיר-על-הקיר (המקורי, כידוע).

esterssh

New member
משהו אחרון

כאן המקום לבקש אותך, יקירתי, אשר לא תקראיני עוד בשם "דולי" יען אשר את עושה לי אאוטינג. תודה מראש במידה ובקשתי זו תיענה. על החתום, דולי.

למעלה