תאוות האוכל

• פותח הנושא atcbl
  • פורסם בתאריך

Diana M

New member
../images/Emo35.gif

לא זכור לי כי התייחסתי אל אוכל כדבר שלילי. הצעתי, לתת חיזוק חיובי על המנעות מאכילה בין הארוחות. כיצד ראית שייחסתי לאוכל משמעות שלילית? אגב, לא ראיתי שנכתב בולימיה או כל אבחנה פסיכיאטרית אחרת. אך אם תקראי תגובה קודמת שלי תראי כי דיברתי על נחיצות שילוב אנשי מקצוע בתוכנית שתסייע להקנות הרגלי אכילה בריאים יותר ובינהם איש טיפול מתחום בריאות הנפש. שבוע טוב דיאנה

atcbl

New member
תאוות האוכל

שלום שמי אמיר. אני מדריך בהוסטל של 16 אנשים בני 50+ עם פיגור קל. יש בעיה רצינית של אוכל, אנשים אוכלים יותר משהגוף יכול לספוג, חלקם צריכים להתחיל דיאטות קריטיות. הייתי רוצה להעביר להם את המסר בצורה ציורית ומענינת. להסביר שעוגה אחת טעימה בדיוק כמו 10 וכו' חשבתי על הרעיון ובנתיים עלו לי שני רעיונות הייתי שמח לעוד. הרעיונות הם: סיפור השועל והכרם - להראות את טיפשותו של השועל בהתחלה. והפסוק שאותו אני אשטח לרמה בסיסית לגמרי "דְּבַשׁ מָצָאתָ, אֱכֹל דַּיֶּךָּ: פֶּן-תִּשְׂבָּעֶנּוּ, וַהֲקֵאתוֹ" ממשלי. נאמר ע"י שלמה המלך - והם בדיוק היו בהצגה כך שהם יודעים שהוא נחשב לחכם שבאדם. תודה רבה אמיר.

Diana M

New member
אכילה

שלום אמיר וברוך הבא. בעיית האכילה הכפייתית לעיתים היא חלק מהתסמונת ממנה סובל האדם. למשל בתמונת כמו פרדר ווילי הלוקים בה אינם מסוגלים לשלוט על הצורך באכילה ויש צרוך בהתערבות חיצונית על מנת למנוע מהם נזק עצמי. כך שאיני יודעת מי מבין החוסים בהוסטל מסוגל להתגבר על הצורך שבאכילה הכפייתית ומי לא. הרעיונות שלך יפים בעיני וגם הגישה. נסה, אם כי לא בטוח שתצליח להשיג את מטרתך רק באמצעות משלים ומסרים עקיפים. גם לנו, האנשים שאינם לקוים בפיגור שכלי קשה מאוד לשנות הרגלי תזונה למרות שאנחנו מודעים ויודעים היטב כמה אכילה מוגזמת אינה בריאה ופוגעת בנו. דרך נוספת, להתייץ עם התזונאית של ההוסטל. הרי יש מישהו שאחראי על התזונה, לא? לחשוב יחד איתה ויחד עם המטפל הרגשי שמלווה את המקום על קבוצת תמיכה בנושא אכילה? לא הייתי נכנסת לנושא מבלי להיות מגובה באנשי מקצוע מהתחום הרגשי ומהתחום הרפואי, כגון תזונאית או רופא שמלווה את המקום. שווה להתייעץ עם גורמים נוספים כגון שומרי משקל ושות' על מנת לבדוק האם יש להם נסיון עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. בהצלחה דיאנה

atcbl

New member
ובכן...

יש לנו רק 2 מתוך ה16 שהם עם בעיות אכילה מוצהרות(בולמיה וכו'). בקשר למה שאמרת שגם לאנשים שאינם לוקים בפיגור זה קשה לשנות הרגלים זה ממש נכון. התזונטאית מעורבת אבל זה לא משנה שאנו המדריכים שלהם צריכים להילחם איתם להיות קשובים לכללים. וזה מלחמה אין סופית שבה הם יכולים בנוסף לעשות דברים ללא ידיעתנו כי אחרי הכול הם עצמאיים. אני לא מצפה להפוך אותם לדוגמנים :) אפילו אם הייתי רואה שינוי מזערי זה היה מספיק. לאט לאט. אני כמובן מדבר על אלו שהם ללא כפייה, אלא תאווה כמוך וכמוני. האם דרך החשיבה שלי נכונה? תודה אמיר

Diana M

New member
אפשר לנסות

אולי באמצעות תוכנית עיצוב התנהגות? נניח מי שלא אוכל בין הארוחות זוכה בנקודות באמצעותן יוכל לקבל משהו אטרקטיבי? נניח סרט או פעילות אטרקטיבית אחרת? השאלה איך יודעים מי אכל בין הארוחות ומי? כפי שאמרת מדובר באנשנים עצמאיים.. אולי באמצעות הכנסת תוכנית על תזונה נכונה. מדוע זה חשוב ואיך לומדים לאכול נכון? יש תוכניות שמעבירים בבתי ספר ואולי ניתן למצוא תוכנית שתתאים לחוסים אצלכם? אפשרי לפנות לעירית לבנה מפקחת ארצית על בריאות התלמיד. אולי יש לה תוכניות תזונה נכונה לאכולסויות חינוך מיוחד? מקווה שתצליח. האכפתיות שלך ראויה להערכה. דיאנה

atcbl

New member
אני מתקן את עצמי

זה לא בלומיה פשוט הן אוכלות יותר מדי ובגלל זה מקיאות. כי הקיבה שלהן לא קולטת יותר. סליחה

DTQ

New member
הצעה..../images/Emo141.gif

אולי תתחילו בתוכנית ספורטיבית. אולי תוך יישום פעילות גופנית תוכל לחשוף אותם גם למסקנות חדשות. כמו כן לאחר שתשתנה התחושה הפיסית יחליטו ואף יישבעו בצורה טבעית, הצורך לאכול ירד וההתעסקות בדברים אחרים וחדשים תסייע להם יותר.

למעלה