תאומים וקלאבפוט

יעב1

New member
תאומים וקלאבפוט../images/Emo35.gif

שלום לכולם, יצא לי קצת לעקוב מהצד אחרי הפורום שלכם ועכשיו אני מרגישה שהגיע זמן השאלות והתהיות... אז ככה- אני בהריון עם תאומים, שבוע 30 , לאחד העוברים נצפה קלאב פוט בשתי הרגליים ולעובר השני כנראה ברגל אחת.(קיים סיכוי שאולי זה תנוחתי...) ולשאלותי- האם קלאב פוט אצל תאומים שכיח יותר לעומת עובר יחיד? לדברי הגניקולוג שלי,אין צורך להיפגש לפני הלידה עם אורטופד, כי אין מה לעשות בשלב זה, והאורטופד יראה את הבנים לאחר הלידה ויחליט על טיפול. האם זה ככה, או שלהתעקש על אורטו'? כנראה שאלד בבי"ח שלא מטפל בקלאבפוט, אך כאמור אורטו' יבדוק את הילדים לאחר הלידה, וכשאשתחרר מבי"ח אתחיל בטיפול במרפאה מתאימה. האם זה נשמע הגיוני?? בתקווה שלא אלד לפני הזמן, אבל בתאומים אי אפשר לדעת... האם הטיפול בגבס (שיטת פוזנטי) מתחיל מיד גם לפגים ובאיזה משקל? יצא ארוך, תודה למי שהגיע/ה עד הסוף, אני מרגישה שיש לי עוד המון שאלות אבל הן לא מאורגנות לי בראש אז זה בטח יהיה בשלב הבא.... תודה מראש על כל תשובה והארה/הערה
יעב

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לא יודעת האם סטטיסטית יש יותר קלאב פוט אצל תאומים, אבל ממה שזכור אצל תאומים זה יכול לנבוע מתנוחה ברחם (פחות מקום). פגישה עם אורטפד לא הכרחית, אבל כדאי לברר ולהחליט עוד לפני הלידה איפה תעברו טיפול, כי אחרי הלידה לא יהיה לך זמן לזה בלי שום קשר בשבוע שבו תלדי. אין שום בעיה ללדת במקום אחד ולטפל במקום אחר (זה מה שעשינו, ולא רק אנחנו). לפגים אין חובה להתחיל טיפול מיד, אפשר לחכות לשבוע שבו הם אמורים היו להוולד. אנחנו דילגנו בנס על פגיה, לכן עשיתי את כל הבירורים מראש. יש כאן בפורום זוג עם ילדה מקסימה שנולדה פגית, לדעתי הם התחילו טיפול מיד, אלב לא זוכרת בודאות. הם לא נכנסתי הרבה לפורום, אני חושבת שיהיה אפשר ליצור איתם קשר במקרה הצורך (נקווה שלא תצטרכי
). אנחנו כאן לכל שאלה

יעב1

New member
תודה על הפרטים ועוד שאלה....

אני גרה באזור הדרום ולפי מה שקראתי כאן, אני מבינה שלא מומלץ לטפל בסורוקה ולכן צריך להגיע לירושלים. איך מתנהלת הפרוצדורה לתחילת הטיפול? אצל מי אני מבררת את כל הפרטים,?ישירות במרפאה בהדסה? תודה, יעב

טאניוש

New member
הילד שלי היה בכללית בתחילת הטיפול

בערך שבוע, אחר כך העברנו אותו למכבי, הרבה יותר פשוט. הפרוצדורה היא: להגיע לרופא ילדים (מיד אחרי שיחרור מבית חולים, אנחנו הלכנו עם פיצקי בגיל 5 ימים, אני ממליצה להתקשר ולשאול האם חייבים להגיע עם הילדים, כי את צריכה רק התחייבות, ולמה לסחוב ככה סתם תינוקות למקום שורץ ילדים חולים), להסביר את המצב, כולל נימוק למה את צריכה לטפל דוקא בבית חולים ודוקא בבית חולים שלא שייך לכללית. רופא ילדים שולח בקשה למוקד. אחרי יומיים את מתקשרת לודא שיש אישור של מוקד, אם כן- לבוא ולקחת. במקביל את מזמינה תור למרפאת קלאב פוט בהדסה. ביום שנקבע את מגיעה עם התחייבות. עקרונית זהו. הבעיות שבהם אני אישית נתקלתי: 1. הערות מטופשות של רופאת ילדים על למה ילדתי אם ידעתי על קלאב פוט עוד בהריון, 2. סירוב של מוקד לתת אישור לטיפול בהדסה בנימוק שיש אורטופד ילדים בכללית (פניה נוספת+איום עבדו), 3. האישור התקבל רק עבור ביקור אחד, כך שהיה צריך לבקר את רופאת הילדים על בסיס שבועי (או פעמיים בשבוע). לטענת רופאת הילדים, בשביל התחייבות להדסה הר הצופים לא צריך אישור של המוקד, אז זה אמור להיות קצת יותר קל.

simchamiryam

New member
התחייבות בפקס

שלום לכולם מה שלומכם? גם אנחנו מטופלים בהדסה עין כרם (גם ילדתי שם) ובכללית אנחנו גרים בשומרון ומוציאים התחייבויות דרך הפקס, אני מדברת עם הרופאה בטלפון והיא מאשרת ואנו משלמים בכרטיס אשראי ושולחים לנו את ההתחיבות בפקס. אבל האמת שזה רק בביקורות שאחת לשלושה חודשים בטיפולים הראשונים שכל שבוע היינו בהדסה בשר"פ. ביתי רשומה בקופ"ח בירושלים, אני במחוז פתח תקווה והם לא מסכימים לתת הפניות לי-ם אלא רק לפתח תקווה לשניידר, לכן רשמתי אותה בירושלים לצורך ההתחייבויות, ולרופאה היא הולכת בתור רופאה אורחת, קצת טרטור אבל לא נורא את צריכה לבדוקמה המצב במחוז שלך, ואולי עם הפעלת מעט לחץ זה יעזור בהצלחה יונה

תחיצ

New member
פגים../images/Emo95.gif

שוחחתי לא מזמן עם חברה שהיא אחות בפגיה בירושלים, והיא אמרה לי שאצלהם כן מגבסים את הפגים כמה ימים אחרי הלידה, כמו ילדים רגילים (יומיים - שלושה). מאחר ובגיל צעיר התיקון יותר מהיר ומוצלח כנראה שבהרבה מקומות מתחילים בגיבוסים די מהר.

טאניוש

New member
בפגים קטנים אין הרבה מה לגבס...

יש התייחסות לנושא באתר של אושרי. הם שאלו את פונסטי ויש שם תשובה שלו שאליה התייחסתי.

גווניבר

New member
לפני שנה ומשהו, היו בפורום הורים

לפגה, והם הראו לנו תמונות שלה עם הגבסים באינקובטור. נראה לי אינטואיטיבית יותר נכון לגבס את התינוק מייד כשהוא נולד, כשהרקמות עדיין רכות.

שלום לך

ראשית, טרום מזל טוב וברוך הבא לפורום. אני מאמינה שהקלאב פוט אצל התאומים שלך ב"ה נובע כתוצאה מתנוחה לא נכונה ואולי אף חוסר מקום ברחם... לא אענה על השאלות הטכניות, כי יש דברים שאינני מתמצאת בהם, רק מודיעה לך בששון ובגאון! תשאלי ותשאלי עד שלא תשאר לך אפילו שאלה קטנה אחת!!!! בשביל זה אנחנו פה,,, בשביל זה אנחנו פה!!! בתקווה שהכל יתברר כתנוחתי ואולי אף בדוי ואם לא, את מוזמנת אלינו בחפץ לב אורית

יעב1

New member
תודה לכולם על התגובות ../images/Emo140.gif

החמות והמהירות. לא הייתי בבית 3 ימים ורק עכשיו נכנסתי למחשב, ממש מחמם את הלב.
קצת נבהלתי מהתהליך שצריך לעבור בהדסה עין כרם, אבל נתחיל צעד צעד. אני פשוט גרה קרוב לאילת וכל ההתעסקות מסביב לקלאב פוט נראית לי כאב ראש לא קטן(וזה עוד לפני ההתמודדות עם הקלאב פוט עצמו...). נראה לאן נגיע עם טלפונים, בתקווה שלא יתזזו אותי יותר מידי... דרך אגב, בעין כרם מטפל פורת , נכון? אז אני צריכה לבקש תור אליו או שזה לא משנה למי אלך שם? תודה, יעב

ליבי א

New member
הבת שלי

נולדה פגית (1990 קילו) והיא היתה בפגיה שבוע אבל לא הייתה באינקטובטור אלה במיטה מיוחדת ומחוממת ואני זוכרת שהיינו שם האחיות גם סיפרו לי שמגבסים תינוקות פגים וגם את נוגה שלי גיבסו שהיא היתה בת 5 ימים ועדין היתה בפגיה והאורטופד אמר שהתוצאות רק יהיו יותר טובות וככה נסיים את הגבס יותר מוקדם מבחינת הגיל וחבל לבזבז זמן. אשמח לענות או לעזור לך בהצלחה

יעב1

New member
הבעיה שאולי אלד בבי"ח שאין בו

מרפאת קלאב פוט, אני צריכה לבדוק אולי את הגיבוס הראשון יעשו שם בכל זאת ואח"כ נמשיך את הטיפול במקום אחר. תודה, יעב

טאניוש

New member
את פשוט מזמינה תור למרפאת קלאב פוט

הרופא שיהיה באותו יום יטפל בכם.

ברוכים הבאים ../images/Emo142.gif

בדקתם מה קורה באילת? נראה לי ממש קשה לנסוע כל שבוע לירושלים ועוד כשיש תאומים. יש כאן דיעה אחת לא טובה על הטיפול בסורוקה (שאני זוכרת). גם אפשר לבדוק ב"חיפוש" וליצור קשר כדי לברר יותר פרטים. כנסו לאתר של אושרי יש שם גם חלק על פגים. תוכלו לכתוב ל shaharhakmon שחר חכמון. יובלי נולדה בשבוע 27. הם טיפלו בק"פ כבר אחרי כמה ימים. כל המשפוחה בניו-יורק עכשיו אבל הם ישמחו לשתף מהחוויות במסרים. עדכנתי את הגלרית הפורום בתמונות קצת יותר עדכניות של יובל מאז הפגיה (-: באמת כדאי לבדוק איפה לטפל כבר עכשיו זה פשוט חוסך ברדק אח"כ, במיוחד אם צריך לעבור קןפת חולים. אגב, אתם הזוג הוירטואלי השלישי שאני מכירה עם ק"פ. בהצלחה עידית, אצא לאושרי בן השנה וחצי.

fsands

New member
גם אני בהריון עם תאומים עם אותה בעי

הי, גם אני בהריון עם תאומים עם אותה בעיה בשבוע 24. בסקירה האחרונה היה חשש לקלאב פוט ושלחו אותי לסקירה נוספת שאישרה את הנושא. יש לי 2 בנות ואצל אחת מהן אובחן קלאב פוט דו צדדי כאשר רגל שמאל נראית במצב קשה יותר מרגל ימין. האמת שהיה לי מזה יום שחור אתמול, זה נורא לא נעים לראות תמונה כזאת באולטרסאונד. וזה נראה ממש קיצוני. אני מחזיקה לשתינו אצבעות שזה בגלל התנוחה ושזה קל ויסתדר לבד למרות שאני די בספק. כנראה שנוכל להיות יותר חכמות רק אחרי הלידה. עשית מי שפיר? שלחו אותך גם לעשות בדיקת אקו לב בגלל זה?

למעלה