תאומים זהים?

• פותח הנושא M 25
  • פורסם בתאריך

M 25

New member
תאומים זהים?

שלום כשנולדנו לפני 25 שנה אמרו לאמא שלנו שאנחנו לא תאומות זהות כי נולדנו משליות נפרדות, לאחרונה קראנו בעיתון כי רבע מהתאומים הזהים נולדים משליות נפרדות, אנחנו מאד דומות (וגם מאד שונות) איך יודעים עכשיו אם אנחנו זהות? תודה מיכל

שלום לך מיכל וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני אב לתאומות שנולדו משתי שיליות נפרדות וגם אנו ידענו כמו כולם ש שתי שיליות משמעו תאומים לא זהים בחדר הלידה מנהל המחלקה אמר לנו למרות שהן משיליות נפרדות יש סיכוי של 5 אחוז שהן זהות. עד היום בגיל 11 הן מאד דומות [אבל מאד] בגיל מסויים הן היו אמורות לעבור בדיקת דם אז ביקשנו להוסיף לבדיקה גם את סוג הדם שניהן AB- שזה נדיר מאד אנחנו עדיין מתייחסים אליהן כלא זהות אבל מי יודע ורק כדי להראות את הצד השני פגשנו פעם זוג עם תאומות לא זהות ואחות גדולה יותר אחת התאומות והאחות הגדולה היו ממש זהות פרט לגובה אז עוד נקודה למחשבה

טל של 4

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

אז ככה, נכון להיום הרופאים אומרים שככל שהחלוקה של הביצית המופרת מוקדמת יותר כך יהיו יותר הפרדות בבטן, כמו שליה, שק נפרד ומחיצה בין השקים. מה שבהחלט מאפשר היווצרות שתי שליות לתאומים זהים. נכון להיום יש סברה חדשה (שלא אומתה) הטוענת שיתכן מצב שהביצית התחלקה לשנים לפני ההפריה מה שיצור 50% זהות. יש אפשרות להזמין מחו"ל ערכה שבודקת את העניין בודאות מדגימה של רוק. זה לא זול אבל גם לא מאוד יקר והביצוע מאוד פשוט. אם תרצו אוכל אולי למצוא לכם את הלינק.

anat30g

New member
טל

אני קראתי לא מזמן שזה לא חלוקה של הביצית לפני ההפריה - אלא הפריה של ביצית אחת משני זרעונים, החלוקה לשני עוברים מתרחשת אחרי ההפריה. לאחר חדירה של זרעון לביצית היא נסגרת - אם שני זרעונים חדרו בו זמנית אז שניהם מפרים אותה...

טל של 4

New member
למרות שלא ביקשתם, צירפתי לינק

של חברה שמבצעת את בדיקת ה-DNA לברר בודאות זהות בין תאומים. לפי מה שקראתי בין 25-33% מבעלי שליות נפרדות הם תאומים זהים.

-me-

New member
עד כמה שאני זוכרת

משיעורי ביולוגיה (בגנטיקה.. מעניין מאוד!) אז לא קיים בכלל דבר כזה, תאומות זהות. רק תאומים בנים זהים. את ההסבר המדויק אני לא ממש זוכרת ואני גם לא בטוחה לגבי אמיתות הדברים.

למעלה