תאומים חד או דו שקיים?

תאומים חד או דו שקיים?

אני בשבוע 8 +1. אני מתגוררת בחו"ל, במדינה בה הרפואה אינה מפותחת במיוחד. לפני כשבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד שהראתה שני עוברים, אחד עם דופק ומתאים לגיל ואחד ללא דופק וקטן לגילו (הפרש של שבוע בין העוברים). חמישה ימים קודם לכן עשיתי א"ס קודם, ובו ראו עובר אחד עם דופק אחד מתאים לגיל. הרופאה טוענת בתוקף שמדובר בשני עוברים בשק אחד. ממה שקראתי, הבנתי שזהו מצב נדיר מאוד, עד בלתי אפשרי. לפני יומיים, שבוע 7 + 6, היה לי דימום אדום מאוד ונקי מאוד (לא גושי). בבדיקה נצפה דופק אחד של העובר המתאים לגיל (שגדל בינתיים מהא"ס הקודם) והעובר ללא הדופק, נשאר באותו גודל. לאחר זריקת פרוגסטרון 250 ומנוחה בת 48 שעות נראה כי הדימום פסק (למעשה היה דימום רק פעם אחת בלבד, ומאז היו רק כתמי דם על נייר הטואלט שהלכו וקטנו בכל פעם, עד כי עתה נותרו מהם רק כתמים חומחומים בהירים מאוד). שאלותיי: האם יתכן שהרופאה טועה ושבכל זאת מדובר בשני שקים? באיזה שלב אפשר יהיה לראות באופן ברור כמה שקים יש? אם יש שק אחד - האם תתכן ספיגה של העובר ללא הדופק? מה קורה במקרה כזה, שהוא נדיר למיטב ידיעתי? המון תודה.

תאומים

כמובן שיתכן שהרופאה טועה. את מבינה שאיני יכול לענות על שאלה כזו ללא בדיקת האולטראסאונד עצמה. אני חושב שהדרך הטובה ביותר להחליט מה קורה היא לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת עוד שבועיים.

זה אכן ברור לי לחלוטין ../images/Emo13.gif

השאלה הייתה יותר תיאורטית, ויתכן שלא נוסחה נכון. בכל אופן, בהנחה שאינה טועה ושמדובר בתאומים חד שקיים - האם תתכן ספיגה של עובר אחד בלי פגיעה בשני? (שוב, תיאורטית). תודה על התשובה המהירה.

למעלה