תאומים רבים

תאומים רבים

עינת שלום, אני נעזר די הרבה בפורום. אני קורא את תשובותייך אלי ולאחרים ולומד. תודה. הפעם אני מעביר לך שאלה של שכנה שלי (היא לא כל- כך מתמצית בפורום אז אני עוזר לה) מקווה שזה בסדר. "לפני בערך חמש שנים עליתי לישראל מצרפת! יש לי 2 בנים. הם תאומים זהים,בגיל 4 שכל הזמן רבים ביניהם וזה עושה לי גם בעיות בעבודה הם מתקשרים אליי! מה עלי לעשות? איך אוכל להמשיך להתמודד? תודה"

מריבות בין אחים

. שלום רב, תודה לך ארז ברנוי על העזרה לשכנה והעשרת הפורום. אשמח אם תעביר לשכנתך את התשובה. את מתמודדת עם בשלושה ארבעה מישורים וזה לא פשוט. את עולה חדשה בתהליך של התאקלמות. את מגדלת בארץ חדשה שני ילדים תאומים צעירים בני ארבע. ואת עובדת כדי לפרנס את המשפחה. ישר כוח!! הריבים בין הבנים שלך מצביעים על כך שהם בריאים ומתקשרים ביניהם. יש ביניהם קשר, לפעמים הם גם מתווכחים . נשמע שילדיך מעוררים מריבה כדי להכניס אותך לעניינים ולזכות בתשומת ליבך( הם מתקשרים לעבודה) וכנראה זוכים במבוקשם , וכן יש סיכוי שיתמידו. מהעבודה לא תוכלי לפתור את בעיותיהם ולכן, חשוב שתעני להם בקצרה: אני עכשיו בעבודה, איני יכולה לטפל בעניינכם, אני סומכת עליכם שתמצאו את הדרך להידבר ולהסתדר. וזהו! פרט למשפט הזה אין טעם להמשיך ולשוחח על כך בטלפון. תוכלי ברגע שקט של שיחה בבית להסביר להם שהם מוזמנים לצלצל לספר לך איך עבר עליהם היום? לספר משהו טוב שקרה להם. או לשאול שאלה קצרה. לצערך, תודיעי, לא תוכלי לשוחח שיחות ארוכות, ולא תוכלי לקבל יותר שיחות הנוגעות למריבות ביניהם. חשוב שהבחירה בהודעה מסוג זה תהיה רק לאחר שתהיי בטוחה שתוכלי להיות עקבית ולעמוד מאחורי ההצהרה. בנוגע למריבות בבית מומלץ : לא לנקוט עמדה במריבות בין אחים.(לא להתערב התערבות שיפוטית /מאשימה לא להגיד מי צודק. להכניס את שניהם לסירה אחת. איך? לדבר בלשון רבים כאל צוות. בזמן רגיעה להדריך את הילדים כיצד מיישבים חילוקי דעות: להשתמש בשיתוף, התייעצות,סיעור מוחות. שיחות על אחווה, ערכים, סיעור מוחות, גישור, מציאת פתרונות. מריבות בין אחים שלא זוכות להתיחסות של ההורים הולכות ונעלמות בהדרגה. • שיווי המשקל מופר , גורם להתערערות היחסים בין כולם. • הילדים 'מצליחים לטמון להורים מלכודת' ורוב ההורים נופלים לתוכה. • המטרה הסמויה של כל אחד מהילדים היא להבטיח את עליונותו ומקומו המיוחד אצל ההורים. • ה'טוב' ידאג לשמור על מקומו על ידי כך שידאג שאחיו יתפש כ'רע'.יש סיכוי שהאח שייחשב לרע יעשה דווקא , כדי להוכיח שמקפחים אותו. מה קורה כתוצאה מהתערבות ההורים? • התערבות ההורים מלבה את המריבה כיציקת שמן על המדורה. • התערבות ההורים מגבירה את ההלשנות, הבכיות, התלות בהם. • ההורים תמיד(!) יוצאים 'לא פייר' כלפי אחד הילדים לפחות. • ההורים למרות כוונותיהם אף פעם לא יודעים את כל העובדות. • התערבות ההורים משמשת לכיבוי שרפות. עוזרת באופן זמני, אם בכלל. • גורמת להגברת התחרות והעויינות בין הילדים. • מסקנה: התערבות ההורים מזיקה • אלא אם כן ההורים לומדים להיות מעורבים בלי להתערב: אינם נוקטים עמדה. אינם שופטים. מקשיבים באמפטיה. מכניסים את ה'צוות' לסירה אחת על ידי טכניקת הדיבור בלשון רבים. לא מתייגים. עינת גבע , יועצת משפחתית, במכון אדלר

למעלה