תאומים שאחד מכה

תאומים שאחד מכה

שלום רב, הבנים שלי בני3 ואחד מהם החל להרביץ לאחיו. תחילה זה היה בבית ואני מנסה לעצור את זה ידי על הסברה שהם אחים ולא מרבצים אך היום נודע לי שזה גם קורה בגן בצורה חמורה עד כדי כך שהוא מתיישב על אחיו על הראש או על הגב. בנוסף נודע לי שהוא מרביץ גם לילדים אחרים בגן, אמנם פחות אך עדיין מרביץ. מה עלי לעשות? כיצד אני יכולה להתמודד עם העניין? האם זה נורמלי? כיצד הגן אמור לטפל בעניין? תודה על העזרה אני מש אובדת עצות.

הדרך לעזור לילד היא לפתח בקרבו כישורים ...

הדרך לעזור לילד היא לפתח בקרבו כישורים חברתיים ורגשיים שלום רב, התנהגות היא שפה. בנך מעביר מסר בהתנהגותו. הוא מבטא קושי. הילד לא יודע להביע במילים רגשות : כעס, תסכול, אכזבה נוכח מצבים חברתיים. יש ללמד אותו את מילון הרגשות. חשוב לעבוד ולהדריך אותו בשעות רגועות ונינוחות דרך סיפורים, הצגות וכו' על דרכים לפתרון קונפליקטים לעזור לו לפתח יכולות רגשיות ומיומנויות חברתיות. כמו: יכולת לחוש את האחר, אמפאטיה, דחיית סיפוקים, לוותר ... ... תפקידך לחשוב רחוק, לבדוק אילו ערכים את רוצה להעביר לו. אילו מיומנויות חברתיות ורגשיות חשוב לעזור לו לרכוש ולמצוא דרכים יצירתיות, ללא ביקורת, אשמה או שיפוטיות אלא דרך קבלה, אמפאטיה ורצון כן לעזור לו. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

למעלה