בשעה טובה!
זה באמת נורא מרגש וברור שיש בהריון תאומים גם לא מעט חששות ובעיקר לאם יחידנית.
מה שאני הייתי ממליצה לך הוא באמת לנסות לחשוב מראש על כל הדברים שבהם נראה לך שתזדקקי לעזרה (גם הטיפול בתינוקות, אבל לא רק) ולנסות להתאים לכל אחד מהם "ממלא מקום" - ולעשות תיאום ציפיות מראש. בין אם מדובר על אנשים מהמשפחה שיכולים לעזור ובין אם מדובר על שירותים שאת יכולה לקנות בכסף.
במיוחד עם המשפחה שבד"כ מאד "מגוייסים" לעניין ורוצים לעזור - תחליטו מראש מי לוקח אחריות על מה. שהדברים יהיו ידועים מראש ואנשים ידעו שהם לא מגיעים אליך אחרי הלידה להתארח, אלא באים לעבוד ולעזור.
דברים שעולים לי בראש: כביסות, ניקיון הבית באופן כללי, שטיפת כלים ובקבוקים במידה ולא תניקי, בישול עבורך, קניות, זמן מקלחת עבורך , זמן "פרטי" עבורך - לאפשר לך לצאת לבד לפרק זמן מסויים לנקות את הראש ולהתאוורר קצת, עזרה בלילות, אולי עזרה בהתחלה ביציאה עם התאומים מחוץ לבית,.... ומעבר לזה גם עזרה לימים הראשונים שבהם אולי תרצי יותר תמיכה והדרכה ממישהי שהיא אמא מנוסה - שתהיה איתך בעת החלפת חיתולים, מקלחות לתינוקות וכו'...
(*) בהרבה ערים קיים פרוייקט "אם לאם" - מתנדבות שבאות להיות ולעזור לאמהות בשנה הראשונה
(*) בהרבה ערים קיים פרוייקט של בישול לאמהות טריות
שווה לברר ולהיעזר.
מעבר לכל זה - אנחנו כאן! כולנו אמהות לתאומים, כולנו עברנו את ההתחלה הלא פשוטה, וכולנו רוצות ונשמח לעזור.