תאומים

לולי00

New member
תאומים

הי עינת, יש לי תאומים בני 2.5 לא זהים אך דומים מאוד. הגננת בגן מתקשה להבדיל בניהם(רק לפי צבע הנעליים). האם כדאי לשים להם מדבקה עם שמם בכניסה לגן?

תאומים

שלום רב לולי וברוכה הבאה לפורום, אני חושבת שכל רעיון יצירתי שיאפשר לזהות את הילדים יבורך. למען התפתחותם התקינה והבריאה חשוב שצוות המטפלים בגן והגננת יכירו ויתייחסו לכל ילד בנפרד. כל ילד צריך להרגיש אחד, יחיד ומיוחד ולקבל התיחסות אישית על ייחודיותו. מה בעצם מעכב אותך מלייחד אותם באופן זה או אחר? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

לולי00

New member
תאומים המשך

שלום לך, אני אף פעם לא מלבישה אותם אותו הדבר ,למרות שהם מתחלקים באותם בגדים...האם צריכה להיות הפרדה? בכז הם מאוד דומים ועדיין לא סיפרתי אותם אז יש כאלו שמתקשים להבדיל. הם שונים באופי ואני בהחלט רואה מרגישה ומדגישה את הייחודיות של כל אחד. האם יש לך טיפ נוסף עבורי תודה

תאומים המשך...

שלום לך לולי, את שואלת מה צריך? אין לכך תשובות מתמטיות. אני חושבת שיש להתייחס אליהם כאל אחים ולא כאל תאומים. מה שיכול אולי לעזור אם תדמייני שהם אחים עם פער של ארבע שנים. איך היית נוהגת אז? האם אז היה להם ארון בגדים משותף? האם הם היו מסופרים באופן זהה? וכו'. יש מקומות שמטעמים כלכליים ואחרים תשמר האחידות. יחד עם זאת, כיוון המחשבה המתייחס לכל ילד כאינדיבידואל נפרד ומובחן זו הדרך לאפשר לכל אחד מהם לפתח ולגבש את אישיותו במרחב פתוח עם חופש לבחור. גיבוש העצמיות והעצמאות לא תסולא בפז. אשמח לענות על שאלות ספציפיות נוספות. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה