תאונה אופנוע ללא אשמתי עם ביטוח מוזל

jony stekino

New member
תאונה אופנוע ללא אשמתי עם ביטוח מוזל

עמדתי ברמזור אדום לפתע מישהי התבלבלה ופגעה בי
לי יש ביטוח מוזל עם השתתפות עצמית של 25 אלף שח

ז"א שאני לא יכול לתבוע את הביטוח שלי כי הנזק הוא כ 10 אלף שח , אני עשיתי מראש ביטוח מוזל כי זהיר בכביש
האם אני יכול לתבוע את הנהגת בבית משפט אזרחי ?
לדוגמא תביעות קטנות

תודה רבה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הנוהג במקרים כאלה

אתה פונה לביטוח שלך והוא מדריך אותך איך לנהוג (הכנסה למוסך שיזמין שמאי, תשלום למוסך ולשמאי בצ'ק דחוי ל 3 חדשים) ומטפל בזה מול הביטוח שלה. הטיפול לוקח קרוב ל 3 חדשים כך שאתה מקבל את צ'ק ההחזר עוד לפני שירד מחשבונך (והסכום בד"כ קצת יותר גבוהה כי נכנס גם ירידת ערך), במיגה והביטוח שלה לא משלם אתה תובע אותו (וגם אותה) בתביעות קטנות. אך יש להניח שאם קרה כפי שאתה מספר - לא תהיה שום בעיה

jony stekino

New member
מי מפצה אותי על כאב וסבל

הביטוח שלי לא מפצה אותי כי יש לי ביטוח חובה מוזל
אני יכול לתבוע רק מ 25 אלף שח

אבל אני לא אשם בתאונה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כאב וסבל זה לפי חוק הפלת"ד, כלומר הביטוח שלך

ואין חשיבות מי אשם.
הפיצוי בעיקרו הוא על אבדן הכנסה ועל הוצאות עקב התאונה (למשל אם אושפזת לחודש תקבל פיצוי בגובה שכר חודש וכדומה, הפיצוי על כאב וסבל הוא די נמוך, גם אם אושפזת כמה ימים ואף נשברו לך כמה עצמות הסכום נמוך, בכל מקרה ההוצאות על האישפוז מכוסות במלואן בלי קשר להשתתפות עצמית.
אני מניח שאם יש לך קבלות על הוצאות רפואיות שהביטוח שלך לא מחזיר לך בגלל השתתפות עצמית גבוהה - תוכל לתבוע זאת מהפוגעת.

jony stekino

New member
אני לא מדבר על הוצאות רפואיות

אני מדבר שהיא נכנסה לי ברגל ומאד הכאיבה לי
האם אוכל לתבוע אותה אישית על זה בבית משפט

אם הייתי נכנס בעמוד לא הייתי יכול לתבוע אף אחד בגלל ההשתתפות העצמית

אבל במקרה הזה היא אשמה לא אני אני עמדתי לתומי ברמזור אדום

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בעיה

לתביעות קטנות אינך זקוק לעורך דין - אבל די תתקשה להוכיח במשפט כמה שווה הכאב והסבל שלך.
ולכן כנראה שתזדקק לעורך דין , התקשר לכמה ושאל בקשר לסכום הסביר, לסיכויי זכיה ולעלות שכרם ולפי זה תחליט.- לדעתי אם אין נזק של ממש (שברים, תפרים, אישפוז) והכאב עבר תוך שבועיים - חבל על הטרחה.

אמירמל

New member
אינך יכול לתבוע אותה

באופן כללי, למי שנסע ברכב מבוטח, אין עילת תביעה בשל נזקי גוף כנגד נהגים של רכבים אחרים שהיו מעורבים בתאונה, אלא רק כלפי נהג הרכב שנסעו בו וחברת הביטוח שלו.
בפרט, ההסדר של השתתפות עצמית כולל את ההוראה הבאה:
" למבוטח או לנוהג ברכב ששילם דמי השתתפות עצמית או שנוכו מהפיצויים שלהם הוא זכאי דמי השתתפות עצמית, כאמור בסעיף קטן (א), לא תהיה עילת תביעה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], בשל דמי ההשתתפות העצמית."

הביטוח המוזל שאתה מתכוון אליו הוא ב"פול"

נתמקד בנושא של נזקי גוף, שכאב וסבל הוא חלק מהם.
נזקי גוף בתאונת דרכים, מכוסים על ידי פוליסת ביטוח חובה.
הפוליסה הנה פוליסה תקנית, כלומר, הנוסח של הפוליסה כתוב בתקנות (בחוק, לצורך העניין) ולכן הוא אחיד בכל החברות.
חריג לכך הוא ביטוח לכלי רכב דו גלגלי, לו ניתן להוסיף רכיב של השתתפות עצמית. השיטה פשוטה - העלו את תעריפי הביטוח לכלי רכב דו גלגליים שחשופים יותר לנזקי גוף מאשר בכלי רכב פרטיים, בצורה זו הובילו למחאה ציבורית (מחאת הדו גלגליים) ובעקבות המחאה, הוזילו את הפרמיות בחזרה אך כנגד השתתפות עצמית בדמות 25,000 ש"ח כאב וסבל ואובדן של עד 7 ימי עבודה. כך למעשה חיסלו את התביעות הקטנטנות של נפילה עצמית מהאופנוע וקבלת פיצויים של 15,000 ש"ח על כל שפשוף קטן בברך.
&nbsp
ביטוח החובה בישראל הוא בשיטת No-fault insurance, כלומר, הכיסוי אינו כפוף לאשמה. בין אם אתה אשם בתאונה ובין אם אתה לא אשם בה, והאשמה היא בנהג אחר - עדיין, התביעה תוגש נגד ביטוח החובה שלך. לפי החוק, ככל שאתה נהג בעל רישיון נהיגה וביטוח חובה תקפים, אתה יכול לתבוע אך ורק את פוליסת החובה שלך.
&nbsp
שורה תחתונה, אין לך עילת תביעה נגד הנהגת, לא בבית משפט שלום ולא בתביעות קטנות. לצערי, במקרה כמו שלך הבחירה לחסוך בעלות הפרמיה מקבלת ביטוי מעשי.
תרגיש טוב

למעלה