תאונה בגן ילדים

שי ז.

New member
תאונה בגן ילדים

הבת שלי לפני כשנה (היתה אז בת 2.3) נפלה בגן ונחבלה בפה. הנזק הוא 2 שיניים קדמיות עקורות והרבה תפרים בשפתיים. היא החלימה לחלוטין ולמזלנו לא נשארו צלקות אבל היא צריכה להיות במעקב עד בקיעת השיניים הקבועות כדי לוודא שאין להן נזק (הנזק יכול לנוע בין כתמים על השיניים ועד לצורך ביישור). השאלה היא כמה זמן יש לנו להמתין עד ההתישנות כי כרגע עוד אף אחד לא יודע אם ואיזה נזק עתידי יש.

צאט ניק

New member
אין לך שום בעייה

את ההתיישנות בתביעת קטין מתחילים למנות מהגיעו לגיל 18 ולכן בתך יכולה להגיש תביעה בעניין עד הגיעה לגיל 25. כמובן שלא מומלץ להמתין כל כך הרבה זמן מטעמים אחרים של זמינות מסמכים, עדים וכו' אבל טכנית כאמור אין לך שום בעייה.

שי ז.

New member
תודה, אני מתכוון לחכות רק עד

בקיעת השיניים הקבועות. לא רוצה מהביטוח כלום מעבר למה שמגיע לי. לא מחפש להתעשר מהם.

מבחינת האחריות והפיצוי

שלום לך, נכון שמבחינת התיישנות יש לך עוד זמן. לא פירטת בשאלתך, מדוע אתה חושב שמגיע לך פיצוי. בתיקים כאלה, יכולה להיות עילת תביעה בגין רשלנות, ובגין פוליסת תאונות אישיות. ברשלנות, אין פיצוי אוטומטי, ויש לבדוק מהי הסיבה שבתך נפלה ונחבלה. אם היא נפלה, לא כתוצאה ממפגע כלשהו, יהיה קשה לתבוע ברשלנות את הגן. אבל, יכול להיות שהכוונה שלך, היא לביטוח תאונות אישיות שעשו לילדה, אם כ אז לא צריך לבדוק אחריות, ונכון יש לך זמן, אבל אני ממליצה, כבר בשלב זה, לדווח ראשונית לביטוח על קרות התאונה, ורק בשלב מאוחר יותר לתבוע את הנזקים. בברכה,

שי ז.

New member
מדובר על ביטוח תאונות אישיות

והמקרה דווח (חברת הביטוח הוציטאה את ההתחיבות למיון עוד כשהיינו בדרך מהגן אליו). מה שאני רוצה זה לא פיצוי אלא החזר הוצאות במידה ויהיו כי ישור שיניים זה לא דבר זול.

צאט ניק

New member
אם כך אז חשוב שתדע

תקופת ההתיישנות בפוליסות אלה היא מקוצרת ובת 3 שנים בלבד. לא שזה משנה מבחינתך כי מדובר בקטינה ומתחילים לספור מהגיעה לגיל 18. הדבר היחיד שזה אומר זה שאפשר יהיה לתבוע עד הגיעה לגיל 21 ולא 25 כמו בתביעת נזיקין רגילה. דבר נוסף, תבדוק את הפוליסה אם היא בכלל מקנה החזר הוצאות. יש הרבה פוליסות של ביטוח תאונות אישיות שמקנות רק סכום קבוע לפי אחוזי הנכות ותו לא.

שי ז.

New member
תודה, לא מתכוון לחכות יותר ממה

שאני חייב. רק עד שיבקעו השיניים הקבועות ונראה שהן בסדר.

שי ז.

New member
גם אם היתה רשלנות לא הייתי תובע את

הגננת. תאונות קורות וזה נורמלי שילד מחליק לפעמים ונופל. פשוט היא נפלה על האסלה ופתחה את כל הפה. הגננות היו יותר מבסדר ואין לי שום טענות אליהן.

yg28

New member
ראיית הנולד

לא הייתי מזדרז לקבוע קביעות כ"כ מוחלטות בשלב זה. זכור - בתך היא זו שנפגעה. אינך יודע מה יהיו ההשלכות של הפגיעה הפיזית, בין השאר על נפשה של בתך. יתכן שהפגיעה תותיר בה טראומה, שתתן את אותותיה בשלב מאוחר יותר. זו אחת הסיבות מדוע כאשר מדובר בקטינים מניין תקופת ההתיישנות מתחיל עם הגיעם לבגרות. יתכן ובתך כן תהיה מעוניינת לתבוע את הגננות ו/או את שולחיהן בעתיד. ואתה עצמך אמרת שאתם מחכים שהשיניים יצמחו בצורה תקינה. אינך יודע אם אכן יהיה כך. לכן, למען בתך, רצוי שתשמור כל פיסת מידע אודות התאונה ולא תצהיר או תתחייב בשמה בשום מקום שאתה מוותר על כל תביעה עתידית בגין התאונה.

שי ז.

New member
אתה מדבר על שני דברים נפרדים

תיעוד יש ואני שומר כל ביקורת וכל מסמך רפואי (כולל תמונות של התפגיעה) אבל בין זה לבין להאשים את הגננת במשהו שהיא לא אחראית לו רק כדי להוציא עוד משהו מהביטוח המרחק גדול. אם יהיה נזק עתידי אתמודד מול חברת הביטוח עם הוכחת הנזק אבל לא אאשים אנשים שלא אשמים רק כדי לקבל עוד כמה גרושים. לא מתכוון לההתייב על אי תביעה עתידית עד שאני אדע שהכל תקין.

למעלה