תאונה בזמן עבודה

טרומן

New member
תאונה בזמן עבודה

שלום לכולם. ביום שישי, שלחו אותי מהעבודה לעשות הפקדת מזומנים בחשבון הבנק של החנות, ונסעתי לשם על הקטנוע הפרטי שלי. בדרך חזור מהבנק, עשיתי תאונה עם הקטנוע, והובהלתי לחדר-מיון ע"י אמבולנס. כמובן שהקטנוע שלי מבוטח בביטוח חובה + צד ג'. לקטנוע נגרם נזק קטן, יחסית, אולם אני יצאתי עם מכה בברך ובקרסול. אורטופד בחדר-מיון ערך צילומים, בדק את העניין, ונתן לי חמישה ימי מנוחה, ומעקב לאחר-מכן. השאלה שלי, היא למי להפנות את כל העניין [תשלום לאמבולנס, תשלום לבי"ח, תיקונים לקטנוע, פיצויים וכד']. לביטוח של העבודה - אם בכלל יש לה כזה, או לחברה המבטחת את הקטנוע שלי? האם אפשר לתבוע את שתיהן? תודה, ושבוע מצוין - טרומן.

תאונת דרכים ועבודה

שלום רב, נחלק את התביעות לשניים: נזקי גוף- האמבולנס, הבי"ח והנזק גוף לביטוח החובה. נזק רכוש, לביטוח צד' ג' או לביטוח העבודה. בברכה,

raviv31

New member
אז ככה

ביטוח צד ג' מכסה את הנזק שאתה גורם לצד שלישי (כלומר לא אתה עצמך) - לכן פניה לביטוח זה אינה רלוונטית. ביטוח חבות מעבידים (הביטוח שמקום העבודה מחזיק לעוסדיו) מכסה נזקים גופניים לעובד אבל מאחר ואתה נפגעת בת.ד. הרי שהתביעה היא כנגד חברת הביטוח שמבטחת את הקטנוע שלך בביטוח חובה. לגבי נזק הרכוש שנגרם לקטנוע שלך במידה ואין לך ביטוח מקיף הרי שאין שום גורם שחייב לך חוקית פיצוי כלשהו בגין הנזק שנגרם לקטנוע. בברכה רביב

למעלה