תאונה ביתית בדירה שכורה

Abirabir

New member
תאונה ביתית בדירה שכורה

שלום לכולם לפני כחודש עברתי תאונה ביתית בדירתי השכורה. החלקתי על צעצוע של הבת שלי, ונכנסתי עם היד בדלת הזזה ישנה. הדלת הזו היא דלת של פעם, עשויה עץ ובתוכה שתי זגוגיות גדולות. לפי מה שסיפרו לי, הזכוכית הזו נחשבת היום ללא תיקנית - היא נשברת בקלות, יוצרת חתכים קשים באיברים שפוגעים בה ואפילו גרמה למוות במקרים שונים בעבר. למיטב ידיעתי אסור להתקין היום זכוכיות כאלו. מאחר והדירה למעשה לא שופצה (או כמעט לא שופצה) מאז בנייתה בשנות ה-60' או ה-50' נותרו בה הדלתות המקוריות עם זכוכיות דקות שהיום אינן תקניות. הנזק שנגרם לי היה קשה ויכול היה להביא למוות. כל זרוע ימין נחתכה והשריר נחתך אף הוא ונגרם לי דימום רב. נשאלת השאלה, האם לבעלי הדירה יש אחריות כלשהי לנזק שנגרם לי? האם ניתן לתבוע אותם? תודה וחג שמח, Abir

תשובה

לדעתי התשובה שלילית. מומלץ לברר האם התאונה ותוצאותיה מקנות לך זכויות כלשהן בביטוח הלאומי (נכות כללית או ביטוח תאונות) ואם יש לך פוליסת ביטוח פרטית עם כיסוי תאונות אישיות כדאי לבדוק אם האירוע נכנס בגדר הגדרת "מקרה ביטוח" המקנה זכאות לתגמולי ביטוח.

Abirabir

New member
שאלה נוספת

האם לבעלי הדירה אין שום אחריות לפצות במידה והם לא החליפו זכוכית שאינה עומדת בתקן הישראלי וכתוצאה מכך נגרם לי נזק חמור? האם אין זאת רשלנות שלהם? הרי אם הם היו מחליפים את הזכוכיות לזכוכית מחוסמת או זכוכית בטיחות שכבות הפגיעה החמורה כל כך לא היתה נגרמת לי

תשובה

הסכמת לקבל החזקה על הדירה כפי שהיא. אני בטוח שיש גם סעיף כזה בחוזה.

למעלה