תאונה במתקן החלקרח

asafoo

New member
תאונה במתקן החלקרח

שלום, בקיץ 1993, בהיותי בן 10, נפגעתי ביד ימין במתקן החלקרח בקניון לב המפרץ בחיפה. הפוגע היה עובד המתקן. סיפור המקרה בקצרה: בזמן ההחלקה על הקרח, החלקתי (!) ונפלתי על המשטח (תקרית שכיחה במתקנים שכאלה לכל הדעות). בזמן שניסיתי לקום, הגיח משום מקום עובד של המתקן (על מחליקיים), כביכול כדי לעזור לי לקום. אך העובד לא עצר בזמן, וחתך לי את היד עם המחליקיים. אחת האצבעות ביד נחתכה קשות, והציפורן בה נתלשה. קיבלתי טיפול ראשוני במקום, ונלקחתי לבי"ח רמב"ם הסמוך, שם קיבלתי זריקות (טטנוס) ומשכחי כאבים. במשך כ-3 חודשים לאחר מכן סבלתי מכאבים שלא יתוארו ביד. לאחר מספר חודשים נאלצתי לשוב לביה"ח לאחר שהתפתח זיהום באצבע, והרופאים נאלצו להסיר בניתוח את הציפורן שצמחה לי באותה אצבע. שורש הציפורן נפגע, וכיום הציפורן מעוותת. אמנם עברו כ-13 שנה מאז, לכאורה מעבר ל-7 השנים הקבועות בחוק ההתיישנות, אך האם אוכל לתבוע בכל זאת, בהתחשב בעובדה שהייתי קטין בעת המקרה, וטרם עברו 7 שנים ממועד הגיעי לגיל 18? צרה נוספת היא שרמב"ם מבערים את הרשומות שלהם אחרי 7-10 שנים (לטענתם), ואני לא יודע מהיכן אשיג הוכחות... כל עזרה \ הצעה תתקבל בברכה... תודה מראש, אסף

תאונה במתקן החלקרח

שלום רב, לשאלתך, במקרה של פגיעת קטין, מתחילים לספור את ההתיישנות - שבע שנים מהגיעך לגיל 18, ולכן עפ,י מה שרשמת עדיין עוד יש זמן. בנוסף, ניסית לפנות לרמב"ם ולאתר את המסמכים, לא תמיד הם מבערים. רק לאחרונה הצלחתי לאתר מסמכים מבי"ח ממקרה שארע לפני23 שנים, אז לא מזיק לנסות, וכמובן בהקדם. בברכה,

asafoo

New member
תודה, ושאלות המשך

עו"ד ענבר, תודה על תגובתך. איך אני גורם לרמב"ם לחפש את המסמכים? כשביקשתי מהם לחפש הם מיד אמרו לי שהם ביערו אם זה מלפני 13 שנים... האם ללא החומר אין לי קייס? ובנוסף - אם יימצא החומר, האם זה מספיק? מה סיכויי התביעה שלי, ואיזה סכום ניתן לתבוע? תודה, אסף

שאלות המשך

שלום שוב, הדרך הנכונה היא לפנות בבקשה מסודרת לאיתור תעוד רפואי, ואז הם מחוייבים לערוך בדיקה מדוקדקת. יתכן, שבקופ"ח תמצא העתק של התעוד מביה"ח, ו/או תעוד אחר או נוסף. יש לבחון היטב את הנסיבות לעומקן, ואין לי אפשרות להעריך על פי הנתונים את סיכויי ההצלחה. לגבי סכום התביעה, הרי הוא נגזרת של הפגיעה הגופנית, ובהעדר מידע עליה, לא מקצועי סתם ל"זרוק" סכום. בברכה,

hadass80

New member
תפנה לחברה של איסוף חומר רפואי

יש חברה שתמורת סכום לא גבוה יאספו עבורך מבתי החולים את כל החומר הרפואי לו אתה זקוק כולל חומר רפואי משנת 1993. סביר להניח שאם היית קטין, החומר הרפואי עדיין שמור בארכיון שלהם ותמורת אגרה (שתיכלל בסכום שתשלם לחברה שתאסוף עבורך את המסמכים הרפואיים) הם יספקו עבורך את החומר הרפואי. אם אתה צריך אני מוכנה לתת לך שמות של שתי חברות שישמחו לאסוף עבורך מסמכים רפואיים. תעשה השוואת מחירים ביניהן. לגבי הזמן זה יכול לקחת עד חודשיים, לא אמור לקחת יותר זמן מזה. בהצלחה לך.

למעלה