תאונה ברכב עומד ומנוע כבוי "זירה"

sari661

New member
תאונה ברכב עומד ומנוע כבוי "זירה"

שלום, הייתי ברכב חונה כשמכונית במהירות גבוהה נכנסה בנו. הרכב טוטאל לוס ויצאנו מזה בנס בשלום. לי נגרמו כאבים בגב שעברו עם הזמן ומשקפים נשברו. אין לי אישורים רפואיים על נכות נפשית או פיזית שנגרמה לי. רק אישורים שביקרתי בקופ"ח והתלוננתי על כאבי גב. עורכת דין שיצגה אותי בתביעה העריכה כמקסימום של 5000 ש"ח את התביעה והיום הודיעה לי שהתביעה נדחתה כי זה מקרה של "זירה. היא הציעה לי להמשיך את התביעה כמקרה של רשלנות ואז רוצה 30 אחוזים שכ"ט + כל ההוצאות שיהיו. האם ללכת על האופציה הזאת או להגיע לבית הדין לתביעות קטנות.

בימ"ש רגיל או תביעות קטנות

שלום רב, באופן כללי, לא הייתי ממליצה ללכת עם תביעת רשלנות לבימ"ש לתביעות קטנות, כי הוא פחות פורמלי מבימ"ש רגיל. מצד שני, דווקא במקרה ביניים אולי עדיף ללכת למקום שלא יהיה ממש פורמלי. נוסיף לזה את העובדה שהתביעה ממש קטנה - 5,000 ש"ח, אבל יתכן שהיא הוגדרה ככזו בגלל שחשבו שזה תאונת דרכים. אני חושבת שעדיף לפנות לתביעות קטנות, כי גם אם תצליח בבימ"ש רגיל, הסכום פיצוי שישאר לך יהיה שווה את ההשקקעה (הוצאות+שכ"ט עו"ד). בברכה,

sari661

New member
תודה על התשובה הזריזה

לא הבנתי את המשפט "הוגדרה שכזאת בגלל שחשבו שזו תאונת דרכים". מי חשב? שאלה נוספת: כשהנהגת ש"נכנסה" בנו נכנסה גם להסטריה, היא אמרה שהיא עם מחלת הנפילה. אם אני הולכת לתביעות קטנות זה משהו שאני צריכה להעלות? בפרטים שלה שרשומים בנייר מהמשטרה יש כתובת. חיפשתי את זה ב-144 והיא לא מופיעה שם. האם זה ייצור לי בעיה כשאני ניגשת לתבוע אותה והיא לא בכתובת? אם אני הולכת לתביעות קטנות, כמה נראה לך שאני יכולה לתבוע אם ישבתי ברכב (לא שלי) והרכב ממש הפך לטוטאל לוס, דבר שאומר שהפגיעה היתה מאוד חזקה. יש לי רק אישורים שהתייצבתי בקופת חולים כמה פעמים והתלוננתי על כאבים בגב ויש גם רישום שיש שפשופים ובצילום הרנטגן יש אכן פגיעה. אין לי מסמכים על פגיעה ארוכת טווח שאני יכולה לסחוט מזה כספים גדולים, אבל טראומה בכאלה נסיבות ועצם המכה, משקפיים שבורות, בגדים שהוכתמו בדם, כל זה כלום? חברת הביטוח דחתה את התביעה של על הסף כי זה רכב "זירה". אשמח אם תעזרי לי איך להערך לתביעות הקטנות. יותר מאשמח. שרי

תביעות קטנות

שלום שוב, הוגדרה ככזו, התכוונתי ליעוץ שקיבלת מעו"ד, שעל סמן בחינת הנתונים חשב שמדובר בתאונת דרכים. קשה לי להיכנס לנעלי עורך הדין מרחוק ודרך האינטרנט. חשוב שהכתובת תהיה נכונה, את יכולה לגשת למשרד הפנים ותמורת עמלה של 25 ש"ח לקבל את המידע הזה. בברכה,

למעלה