תאונה לפני שנתיים - אפשר לטבוע?

תאונה לפני שנתיים - אפשר לטבוע?

שלום, לפני שנתיים היתה לי תאונת דרכים קלה (נכנסו בנו מאחור, ולא היה אפילו נזק לרכב). ניגשתי לרופא עם כאבי גב, אבל בגלל שהייתי בהריון, לא עשו לי צילום. מאז יש לי כאבי גב קבועים שלא עברו גם אחרי הלידה. שאלה שלי - האם אני יכולה עדיין לטבוע את הרכב שפגע בנו?

תאונת דרכים

ברמת העיקרון, תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו עקב תאונת דרכים, ניתן להגיש עד 7 שנים לאחר קרות התאונה. אולם, בעיקרון אם המבוטח הוא זה שנפגע, יש להגיש את התביעה עד שלוש שנים לאחר התאונה, אולם זו סוגיה שטרם הוכרעה על ידי בית המשפט העליון. לכן, באם את היית המבוטחת, מומלץ להגיש את התביעה עד שלוש שנים ממועד קרות התאונה, ולא להמתין עד לתום 7 השנים.

האם כדאי לתבוע את הצד השני

או את הביטוח שלי? מה ההבדל? האם ניתן להגיש 2 תביעות על אותו מקרה (נסעתי ברכב ליסינג ודיווחתי לקצין רכב, ייתכן שליסינג טבע את הביטוח על נזקי רכב).

ועוד שאלה: האם אצליח להוכיח שכאבים

של היום הם התוצאה של התעונה? אחרי לידה וכל זה...

תשובה

שלום רב, אני מבינה שאת שואלת גם לגבי נזקי רכוש וגם לנזקי גוף. בהתייחס לנזקי גוף, יש באפשרותך לתבוע את חברת הביטוח על נזקי הגוף, עד שבע שנים ממועד התאונה. בברכה,

קצת סדר בדברים

על פי השאלה שלך, אני מבין שלא נגרם נזק לרכב, אלא אך ורק נזקי גוף. במצב כזה, מאחר והיית נהגת ברכב או נוסעת ברכב, את יכולה לתבוע אך ורק את חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך בביטוח חובה ולא את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, וזאת להבדיל ממצב בו היית נפגעת כהולכת רגל. על כן, יש להגיש מכתב דרישה ו/או תביעה למבטחת הרכב שלך בביטוח חובה, כדי לקבל פיצויים עבור הנזקים שנגרמו לך. כפי שאמרתי בהודעה הקודמת, אם היית נהגת של הרכב, מומלץ להגיש את התביעה עד כשלוש שנים ממועד קרות התאונה. לגבי יכולת ההוכחה של כאבי הגב שנשארו לך עד היום, זוהי סוגיה אשר תוכרע במשפט, ומומחה רפואי מטעם בית המשפט יצטרך לבחון אם יש קשר סיבתי בין התאונה לבין הכאבים שאת חשה כיום.

למעלה