תאונה קשה ע"י Siofok

טומי*

New member
תאונה קשה ע"י Siofok

מעניין שרק לפני 4 ימים כתבנו על Siofok התאונה בין רכבת נוסעים לאוטובוס גרמני עד כה נספרו 31 הרוגים ומעל ל50 פצועים חלקם במצב קשה. כנראה שנהג האוטובוס לא עצר במחסום,אלה ניסה לעקוף בזמן שהרמזור היה בו אדום.הרכבת גררה את האוטובוס, כשלוש מאות מטרים.

טומי*

New member
הנה הכתבה מ YNET

הונגריה: 31 הרוגים בהתנגשות בין רכבת לאוטובוס אוטובוס התיירים הגרמני ניסה לחצות את פסי הרכבת, נגרר למרחק של 150 מטר, נחצה לשניים ועלה באש סוכנויות הידיעות לפחות 31 בני אדם נהרגו היום (ה') בהתנגשות בין רכבת לאוטובוס תיירים גרמני בהונגריה. יותר מ-50 בני אדם נפצעו בתאונה, מתוכם 11 באורח קשה. במשטרה ההונגרית מעריכים כי האוטובוס הדו-קומתי ניסה לחצות את פסי הרכבת בעת ההתנגשות, אולם נתקע במקום בשל פקק תנועה. הוא נגרר למרחק 150 מטרים מנקודת ההתנגשות, נחצה לשניים ונשרף לחלוטין. לפי אחד הדיווחים, בעת שהאוטובוס ניסה לחצות את הפסים דלקו אורות האזהרה במקום. התאונה אירעה באזור סיופוק, לחופי אגם פלאטן, אחד מאזורי התיירות הפופולריים במדינה. עשרות אמבולנסים הגיעו למקום, וכמה מסוקים שסייעו בחילוץ הפצועים. צוותי ההצלה העריכו כי מניין ההרוגים צפוי לעלות. דובר המשטרה המקומית מסר כי "התמונה בזירת האירוע פשוט נוראית". לפי דיווחים, רוב נוסעי האוטובוס הגיעו מזקסן תחתית ומשלזוויג הולשטיין בגרמניה. השגרירות הגרמנית בבודפשט הקימה מטה חירום, והשגריר עשה דרכו למקום האירוע.

אבוטבול

New member
שיופוק

התקשרתי לשיופוק ואמרו לי שהיתה שמש חזקה שסנברה את הנהג והוא לא ראה שהרמזור האדום מהבהב ולכן נסה לחצות את הפסים אך נתקע בפקק

טומי*

New member
תמונה ראשונה מהתאונה...

יש גם קורבן הונגרי אחד,המדריך של הקבוצה היה הונגרי אז ככה שיש 32 הרוגים ועשרה פצועים,חלקם קשה מאוד

דיתוּש

New member
זה מזעזע...

ומפחיד מאוד... מדליקה נר לזכר ההרוגים
, ומאחלת החלמה מהירה לפצועים

olee

New member
מדליקה נר???בהשראת יום השואה

והזיכרון עיתוי מקסים מדוייק ענייני וחכם.

olee

New member
הוא שאמרתי ורמזו אחרים קצת

להרגע לחשוב........ להדליק נר לזכר מי??? הקונוטציה במדינת ישראל סביב יום הזיכרון והשואה כאשר כל יום פה הדליקו נר ........... יש משהו בדברי?

olee

New member
במחשבה שניה לאחר קריאת הכרטיס

האישי שלך,אני אהייה יותר סובלני כלפייך שהרי את מבקשת לשורר שירים שאף אחד לא יבין. חשבתי לתומי האם זה עניין של גיל את יודעת דור שני שלישי...... או סתם חוסר רגישות .לענות כפי שענית לי או לדוציקים. בדרך כלל הערות מהססוג הזה מתקבלות בהבנה מסוג אחר או לפחות בנסיון לחשיבה אחרת.

דיתוּש

New member
את זה באמת לא הבנתי...

כפי שעניתי לך? לדוציקם? איפה? מתי? לא ביקרתי בפורום הזה כבר הרבה הרבה זמן... מתי היה לי זמן..?.. רענן את זכרוני, כי באמת שאני לא זוכרת על מה אתה מדברת, או מבינה בכלל...

דיתוּש

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי...

אבל נו, זה לא משנה, אני לא עוסקת בקטנות...

jimi2

New member
תאונה מחרידה

הדוציקם אני חייב לחלוק על דעתך. אדם הוא אדם ,ומוות הוא דבר נוראי ולא משנה למי זה קרה. לא כל הגרמנים הם רוצחים ולא כולם אנטישמים.

kropacsek

New member
אתם צודקים

ג'ימי, אני מסכים עם כל מילה שלך. האנשים האלה באו לחפש שלווה ולא יהודים.

הדוציקם

New member
נכון לא כולם אותו דבר

לי העם הגרמני גמרו את כל משפחתי למרות שהם לא הכירו אותנו רק בגלל שאנו יהודים על כן. אני לא אוהבת אותם בלי לבדוק מי מהם רצח

טומי*

New member
דוציקם צ'מעי../images/Emo9.gif

זכותך לחשוב ולכתוב מה שאת מרגישה גם לי הגרמנים,הרגו בשואה את רוב משפחתי.אף על פי כן, לא כל הגרמנים נצים,לא כל הגרמנים במיוחד הדור השני והשלישי. אם כל זה יחד שקורה תאונה כזאות עם 34 הרוגים,צר לי על ההרוגים כאדם בין אנוש על הגלובוס שאנחנו חיים. כידוע לך או לא, יש לי אתר תמונות בוובשוט העולמי, כל זמן שקורה משהו נורא בתל אביב,פעולת טרור...כפי שקרה לפני 10 ימים,הראשונים שכותבים לי הם הגרמנים,כמה שהם מצטערים ומקווים שאני בסדר.

orlu

New member
טומי יקירי לדעתי כוונתו של olee

מאוד ברורה. סך הכל ניסה לבטא את עוצמת הנר נר הזיכרון לעם היהודי במיוחד בעיתוי הזה של ימי זיכרון ושואה. יש להבדיל בין הומניות אנושית והשתתפות בצער על תאונה או מיקרה אסון השפה העברית עשירה וניתן היה לבחור בהגדרות שונות ומגוונות כדי להביע צער על תאונת הדרכים העגומה והמצערת ככל שתהייה. ללא הקשר לגרמנים נאצים או שואה. אני בטוחה שאם לא היה שמוש בסמל הכל כך רגיש בימים הללו של הדלקת נר זה לא היה גורר תגובות.

למעלה