תאונה

sadnaa

New member
תאונה

קרתה לי היום תאונה ואני לא יודעת אם לתבוע או לוותר. אני יצאתי עם הפרייבט שלי מהחניה של סמינר הקיבוצים ונעמדתי על המדרכה לקראת יציאה לכביש. במקום כבר עמד מערבל בטון. אני נעמדתי מצד ימין שלו. חשבתי שהוא רואה אותי. פתאום הוא החליט להתלב בתנועה בפניה ימינה ועלה על הפרונט שלי. לו לא קרה כלום. יצאנו מהרכבים, והחלפנו פרטים. הוא טען שזו אשמתי ושאסור היה לי לעמוד שם, ושהוא לא ראה אותי. יש לי רק ביטוח צד ג', ואין לי ביטוח מקיף. בביטוח אמרו לי לשכור שמאי ב-500 ש"ח. המוסכניק שלי אומר שהתיקון יעלה לי 1500 ש"ח. השאלה שלי היא האם כדאי לי לתבוע את הנהג או לא?

yg28

New member
נזק

בעקרון, נדמה לי שמנהלת הפורום הגדירה אותו כפורום לנזקי גוף, אבל אם כבר שאלת - המקרה שלך הוא לא CLEAR CUT. מחד ניתן לטעון לרשלנות שלך, בכך שנעמדת ב"שטח מת" לכאורה של המערבל (דהיינו - גם אם היה מסתכל במראת הצד לא היה רואה אותך). מאידך, אם יוכח שלא עמדת בשטח מת, אזי ניתן לטעון לרשלנות של נהג המערבל שלא שם לב לדרך לפני שהתחיל בפניה ימינה. אם יהיה משפט, יוכל גם נהג המערבל לטעון שהוא בכלל התחיל בפניה ואת נכנסת בו, או שיצאת מהחניה בפראות וכו'. זו כבר שאלה של אמינות - כיצד יראה בית המשפט את עדותך מול עדותו של הנהג. האם יש עדים? האם נגרם נזק למערבל? אם כן - האם במקרה צילמת את הנזק? (אפילו במצלמת פלאפון...). האם צילמת את הנזק ברכב שלך? אם לא - צלמי. שיהיה. אולי תשתמשי בזה בעתיד. בנוגע לשמאי - חוות דעתו נחוצה על מנת להוכיח לבית המשפט מה הנזק וכיצד - לדעתו, כמומחה - נגרם. יחד עם זאת, במידה והנזק ברור גם והמקרה מגובה בעדים, יתכן שתוכלי לוותר על ההוצאה. מה גם ש-500 ש"ח נראה לי נמוך מאד לחוות דעת פרטית (אבל אולי יש עוד צדיקים). בכל מקרה, זה מקרה שמתאים לתביעות קטנות. אגרת תביעה נמוכה (כ-90 ש"ח) עם סיכוי טוב לסגור את התיק בפשרה שעשויה להיטיב עמך, במיוחד אם לא נגרם למערבל נזק שניתן יהיה לקזזו מול הנזק שלך. גם הסיכון יחסית נמוך במידה ותפסידי (במידה ונהג המערבל לא יביא עדים מטעמו, הסיכון האפשרי הוא בסביבות 300-500 ש"ח).

למעלה