תאונה

תאונה

שלום רב, שלשום עשיתי תאונה, מישהו דפוק נכנס בי מאחור. בהתחלה כאב לי קצת ולא רציתי ללכת עם האמבולנס. חזרתי הביתה ולמרות שכאב לי לא רציתי ללכת למיון ונשארתי בבית. אבל באמצע הלילה הכאבים גברו ,הלכתי למיון וקיבלתי זריקה לשיכוך כאבים. עכשיו כבר בקושי כואב לי והשאלה היא מה לעשות ? האם יש לי את מי לתבוע ? האם לקחת עורך דין ? האם זה שווה בכלל ?

תשובה

שלום לך, ראשית – אתה צריך לגשת למשטרה: לדווח על התאונה ולמסור את כל הפרטים של הרכבים המעורבים, ביטוחים, וכמו כן- לצרף את האישורים הרפואיים. לאחר כשבוע תקבל מהמשטרה "אישור משטרה", אשר מהווה תמצית של הפרטים הטכניים של התאונה, תאריך, שעה, מקום, רכבים, שמות נהגים, שמות נפגעים וכו'. אישור זה חשוב והכרחי גם לתביעה בעתיד, אם תתבע, ובנוסף צריך לשלוח העתק ממנו לביה"ח בו קיבלת טיפול רפואי, על מנת שלא תדרש לשלם על הטיפול במיון. שנית – בכל מקרה שבתאונה נגרמת פגיעה גופנית רצוי לגשת לטיפול רפואי בהקדם האפשרי. ככל שעובר זמן רב יותר בין התאונה לבין הטיפול הרפואי הראשוני, כך יש יותר סיכוי שחברת הביטוח תערים קשיים ותטען שהנזק אינו כתוצאה מהתאונה. אבל במקרה שלך זה עדיין בסדר. הכי חשוב, זה לטפל בעצמך, ולכן אני ממליצה ללכת לרופא משפחה, שיבדוק, ידריך וימליץ על טיפול רפואי אם יש צורך. אחרי שתהיה בריא- תחליט אם אתה רוצה לתבוע, ורק אז תתחיל לברר איך למצות את זכויותיך בצורה הטובה ביותר. לגבי השאלה הידועה- טיפול משפטי עצמאי או טיפול ע"י ייצוג עו"ד, אני ממליצה תמיד לגשת לייעוץ אצל עו"ד, מהסיבה שאני מאמינה שעו"ד טוב יכול להשיג בשבילך את המקסימום המגיע לך. ואחרון חביב, שאלת אם זה בכלל שווה. את זה רק אתה יכול להחליט. בסה"כ נפצעת, נגרם לך סבל והחוק מקנה לך זכות לקבל פיצוי עבור זה, אתה זה שתבחר אם לקבל פיצוי או לא. בברכה,

../images/Emo24.gif תודה

תודה רבה לך עורכת דין ענבר על תשובתך.

למעלה