תאונה

תאונה

לפני חצי שנה נפגעתי כהולכת רגל מרכב ברגל, נפלתי על הכביש. הנהג עזר לי לקום ואחר כך נסע מבלי שלקחתי פרטים עליו ועל הרכב. ניגשתי לחדר מיון ולמרות שהרגליים כאבו וכאבי ראש חזקים, בבדיקות לא היו ממצאים של חבלה ברוך השם. באותו יום השתחררתי מהחדר מיון ולא אושפזתי כי לא היו סימני חבלה וגם נכתב במכתב שיחרור שהשתחררתי מחדר מיון ושלא היו סימני חבלה. אבל יש לי כאבי ראש מאוד חזקים, וידעתי כל הזמן שאפשר לקבל כסף אבל כל פעם הייתי אומרת לעצמי שאולי הכאבי ראש יעברו. עכשיו אני רואה שמאז התאונה הכאבי ראש רק ממררים לי את החיים ולא חולפים ואני צריכה כסף לקנות כדורים נגד כאבי ראש היחידים שעוזרים לי והם עולים הרבה כסף. גם 25.000 ש"ח יהיה טוב בשבילי. האם אוכל לקבל פיצויים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ? האם אצטרך להוכיח הוכחות או שמספיק המכתב שיחרור שכתוב בו שהופנתי עקב תאונת דרכים למרות שגם כתוב בו "אין סימני חבלה" המכתב שיחרור הזה יכול להספיק ?

תאונת דרכים בהעדר פרטי הנהג הפוגע

שלום לך, המקרה שאת מתארת מאפשר לקבל פיצויים על פי החוק. לפי מה שאת ממהרת, אל תמהרי בכלל לקחת סכום חד פעמי, כי לפי מה שאת מתארת יכול להיות שנותר לך נזק לעתיד. דבר ראשון לכי למשטרה, להגיש תלונה. יכול להיות שהמשטרה תצליח לאתר את הפרטים של הנהג. גם אם לא אל יאוש, יש מענה. תתחילי את השלב הראשון (משטרה) ובמקביל גשי לייעוץ. אני ממליצה בכנות על עו"ד שמתמחה בתחום (אלו שלא יכולים אף הם לטפל אבל זה ממש ממש לא יהיה אותו דבר). בברכה,

כתוב "אין סימני חבלה"

תודה על התגובה והעידוד. האם העובדה שכתוב במכתב שיחרור מחדר המיון "אין סימני חבלה" לא מחבלת בסיכויים לאפשרות לקבל את הפיצויים על פי החוק ? וכמה פיצויים החוק קובע במקרה שלי?

לא

ואין לי אפשרות לומר לך, צריך לראות את המסמכים הרפואיים, לבחון את הנסיבות. זה משתנה מאדם לאדם. בברכה,

תשובות

לא ניתן להעריך את גובה הפיצוי המשוער מבלי לברר עמך לעומק את אופי הפגיעה, את ההסתברות שנותרה לך נכות והשפעתה עליך ואת נתוניך האישים. בכל מקרה גם עורך הדין הטוב ביותר לא יוכל לתת לך סכום מדויק אלא רק להסביר לך את סדרי הגודל של הסכומים הרלוונטיים בהתחשב בנ"ל. בנוגע לעובדה שבתעודת חדר המיון מצויין ללא סימני חבלה - ראשית יתכן שיש בתעודה נתונים המצביעים על פגיעה בתאונה גם אם לא הותירה סימני חבלה. שנית, ישנן פגיעות אשר גם אם בסמוך לתאונה לא הותירו סימנים חיצוניים גרמו לנזקים.

תאונת דרכים ללא זהות הנהג הפוגע

הואיל ואת אינך היחידה שנפגעה כהולכת רגל מנהג שפרטיו אינם ידועים לה (כמו גם אנשים אשר נסעו ברכב בו לנהג לא היה ביטוח חובה) הוקמה מכח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קרן בשם "קרנית" המיועדת לפיצוי אנשים כאלו (והיא משמשת בפועל כמבטחת של אותם אנשים). העובדה שבתעודת חדר המיון נרשם שאין סימני חבלה לא מלמדת בהכרח שאין פגיעה ויש לעיין בתעודה בעיון. כדי לבסס את נזקיך עליך לפנות לרופא המטפל שלך על מנת שיתעד את הבעיות הרפואיות מהן את סובלת מאז התאונה (שלא לדבר על כך שהוא יפנה אותך לטיפול שיקל עליך - אין כל סכום כסף שבעולם שיוכל לפצות על בריאות לא תקינה) גם אם זהות הנהג אינה ידועה יש להגיש תלונה למשטרת התנועה. בכל מקרה רצוי שתפני לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין על מנת שיסייע לך לקבל את הפיצוי המקסימלי לו את זכאית בהתחשב באופי הפגיעה ובנתונייך האישיים.

למעלה