תאונת דרכים בדרך לעבודה

HDAR25

New member
תאונת דרכים בדרך לעבודה

היי , לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה ( ברכבי הפרטי) ומאז אני נעדרת מהעבודה היות ויש לי כאבים בצוואר ובגב ( כאבים קלים ) , פניתי באופן עצמאי למיון ביום התאונה וכן ביקשתי טיפולי פיזיוטרפיה מהאורטופד אליו הופניתי ע"י רופאת המשפחה . יש לי מס' שאלות בנושא : 1) רופאת המשפחה אמרה כי עליי להביא לה טופס 250 מהעבודה וזה מהווה כתחליף לאישורי מחלה - האם עליי להגיש את הטופס החתום לביטוח לאומי או שמא לעבודה על מנת לקבל תשלום עבור הימים בהם נעדרתי ?? 2) כפי שציינתי יש לי כאבים קלים בצוואר ובגב את מי עליי לתבוע בגין עוגמת הנפש וכן כל הוצאות התרופות , הנסיעות וכו' את חברת הביטוח של הרכב או את ביטוח לאומי ?? 3) מהו שכר/ אחוז טרחה ממוצע שעו"ד גובה בתיק שכזה ? האם פתיחת תיק כרוכה בעלות? ואם כן כמה ? תודה ויום נעים .
 

barakshany

New member
תשובות:

1. טופס ב.ל 250 הינו טופס בו את ומעסיקך מדווחים כי מדובר בתאונת עבודה (תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה), ומשכך ההוצאות הרפואיות משולמות ע"י המוסד לביטוח לאומי ולא ע"י חברת הביטוח. כמו כן, כשמדובר בתאונת עבודה אישורי המחלה הינם אישורים שכותרתם: תעודה רפואית לנפגע עבודה.העניין חשוב, במידה ותתבעי את המל"ל על הפסדי השתכרות (תלוי כמה ימים תעדרי). 2. פיצוי עבור עוגמת נפש, קרי עבור כאב וסבל (בתיקים קלים ,ללא נזק רציני,הפיצוי הוא עבור ביקור במיון, קופ"ח ופיזיותרפיה) - מתקבל מחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסעת (ביטוח חובה). 3. ככלל, בתביעות של תאונות דרכים (בתביעה מול חברת הביטוח) שכ"ט עו"ד נקבע באחוזים מהפיצוי שמתקבל (8%, 11%, 13% + מע"מ - תלוי שאיזה שלב התיק מסתיים). יחד עם זאת, עוה"ד רשאי לגבות סכום קבוע על הטיפול בתיק ולא לקבוע שכ"ט באחוזים. עלות פתיחת תיק - בחלק מן המשרדים גובים, ובחלק לא. הרבה בריאות.
 

HDAR25

New member
בקשה לחידוד קטן ...

אם אתבע את ביטוח לאומי בגין הוצאות רפואיות וכן הפסדי השתכרות האם אוכל בנוסף לתבוע גם את חברת הביטוח בגין ההוצאות הרפואיות והפסדי השתכרות או שמא ניתן לתבוע את חברת הביטוח רק בגין עוגמת נפש ?? שכן רשמת לי שההוצאות הרפואיות משולמות ע"י ביטוח לאומי ומאידך בתשובה 2 רשמת כי ניתן לתבוע את חברת הביטוח ולקבל פיצוי בגין ביקור במיון , קופ"ח ופיזיותרפיה = הוצאות רפואיות . כמו כן האם לצורך תביעה בביטוח הלאומי רצוי לערב עו"ד או שמא רק בתביעה כנגד חברת הביטוח . תודה מראש על כל התשובות הממצות .
 

barakshany

New member
תשובות:

ככלל, לצורך קבלת טיפולים רפואיים (כדוגמת ביקור במיון) אין צורך בתביעה של המל"ל. די במילוי טופס ב.ל וקבלת טופס 17 מקופ"ח (עם הצגת טופס ב.ל. ואישור משטרה). בתאונת עבודה, ההוצאות הרפואיות אינן משולמות ע"י חברת הביטוח. חברת הביטוח משלמת על כאב וסבל, שהינם פונקציה של "כמה סבלת בעקבות התאונה"... הסבל בא לידי ביטוי, בין היתר, בכך שנאלצת לפנות למיון, לקופ"ח, לעבור סדרת פיזיותרפיה וכו'... ללא קשר להוצאות הרפואיות... משלמים על "עוגמת הנפש והסבל".... הפסד השתכרות משולם ע"י המוסד לביטוח לאומי (רק מהיום ה- 10 להיעדרות ורק כ- 75% מהפסד ההשתכרות). ההפרש של הפסדי ההשתכרות, קרי כ- 25% משולמים ע"י חברת הביטוח. (עבור 9 הימים הראשונים שהפסדת - משלם המעסיק...) האם לערב עו"ד בתביעה כנגד המל"ל - תלוי בך. לעניות דעתי, בתיקים קשים שמותירים נכויות זמניות/קבועות - רצוי לערב עו"ד, לאור בקיאותו בתקנות ולאור השפעת נוכחותו בוועדות הרפואיות (על פניו, זהו לא המקרה שלך). כשעסקינן בתביעה להפסדי השתכרות לעבר בלבד, המדובר בהגשת טפסי תביעה לדמי פגיעה בצירוף מסמכים נלווים. לא קשה במיוחד... גם אין אפשרות למו"מ גמו שקיימת עם חברת הביטוח. יחד עם זאת, ישנם כאלו שמעדיפים שעורך הדין יטפל עבורם בכל נושר התביעה (מעדיפים את שיטת ה"שגר ושכח"). ובכל זאת, לערב או לא לערב עו"ד? הכל תלוי רק בך.... בהצלחה...
 

HDAR25

New member
תשלום עבור פתיחת תיק בבימ"ש

ציינת כי בחלק מהמשרדים גובים תשלום עבור פתיחת תיק בבימ"ש ובחלקם לא ... עו"ד ביקש ממני 600 ש"ח רק עבור פתיחת התיק בבימ"ש , אם כך, במה הדבר תלוי ?? האם אני חייבת בתשלום ?? ושוב תודה רבה על התשובות המהירות והממצות .
 

barakshany

New member
תשובה:

תשובתי היתה בנוגע לשאלה - האם העורך דין גובה עבור פתיחת תיק במשרד עצמו.... עבור פתיחת תיק בבית משפט - יש לשלם אגרת בית משפט (כ- 600 ש"ח). כלומר, הנך נדרשת לשלם את האגרה - במידה ומוגשת תביעה בבית משפט. לרוב, בתיקים קלים, מגיעים לפשרה מול חברת ביטוח ללא הגשת תביעה, שאז לא נדרש תשלום אגרת. במידה והעו"ד מוצא לנכון להגיש תביעה - עליך לשלם את האגרה כאמור.
 
למעלה