תאונת דרכים בחו"ל

tiptipon2

New member
תאונת דרכים בחו"ל

עברתי תאונת דרכים בארגנטינה לפני שנה וחצי. נקבעו לי 80% נכות זמנית רפואית לשנה (ו-100% אי כושר) וכרגע נקבעו לי עוד 50% נכות רפואית (ו75% אי כושר) לעוד שנה כשלאחריה תיבחן מתן נכות צמיתה. אני מקבל קיצבה נכות כללית מביטוח לאומי (100% קיצבת נכות) יש לי כמה שאלות: 1. במידה ואני אחליט לתבוע את ביטוח הרכב בארגנטינה האם הסכום שאני אקבל יקוזז ממה שקיבלתי מביטוח לאומי? 2. במידה ואני לא תובע את ביטח הרכב, אלא רק את הביטוח נסיעות לחו"ל (יש להם טבלה לגבי נכויות) כשהסכום המירבי הוא 25 אלף דולר (מן הסתם אני אקבל רק חלק),האם הסכום הזה יתקזז עם גמלת הנכות של ביטוח לאומי (או שלא כי הוא לא מפצה ישירות על אובדן יכולת עבודה)? 3.בהסכם עם חברת ביטוח הנסיעות לחו"ל יש תנייה האומרת כדלקמן: " במקרה של תאונה אשר תהווה גורם ישיר ומיידי לנכותו הצמיתה של המבוטח תוך 12 חודשים מיום התאונה תשלם החברה..." האם חברת הביטוח יכולה לטעון כי מכיוון שעדיין לא נקבעה לי נכות צמיתה (אלא רק זמנית) אז מכיוון שעברה המיכסה של ה-12 חודשים אני לא יכול לתבוע יותר? האם הפרשנות הזו הגיונית?

תאונה בחו"ל

1. תלוי בדין הארגנטינאי. 2. לא. 3. המבטחת יכולה לטעון הכל. הטענה נדונה בפסיקה ונדחתה.

למעלה