תאונת דרכים וימי מחלה

hilakl222

New member
תאונת דרכים וימי מחלה

שלום רב. אני סטודנטית ועובדת באבטחה באוניברסיטה (משמרות בערך 3 בשבוע). ב-27.9 עברתי תאונת דרכים ומאז אני לא עובדת. תאור התאונה: אותתי ופניתי ימינה בתוך חניה ליד המדרכה באדום לבן עמד לו רכב שהתעסק עם דבר מה במושב ליד הנהג. בפניה לחניה האטתי מאוד, לאחר התחלת הפניה הבחנתי שהרכב מתחיל לגלוש/לסוע לעברי. צפרתי לו והוא לא שם לב, אלא רק אחרי שניתקע בי. הוא נכנס בצד ימין אחורי. יש פגיעה החל מסוף דלת ימין קידמית, דרך דלת אחורית ועד הגלגלג (הטסה). לפוגע לא קרה נזק רק שפשוף בטמבון אני הייתי ברכב שכור, והפוגע היה ברכב של גיסו, ואין לו צד ג' אלא רק חובה. הוא נתן לי את הפרטים שלו אך לא היה לו ת.ז. או רשיון. יש לי השתתפות עצמית בחברת ההשכרה עד 430$. ביום התאונה הלכתי לבי"ח ולמשטרה. אני נפגעתי מהתאונה ועד היום לא עובדת. יש לי בעיות גב בעיקר וסחרחורות, ואף נפלתי במדרגות בעקבות זה במדרגות.. מספר שאלות: 1.מה אני אמורה לעשות בנוגע לתשלומים, לביטוחים, לתביעות פיצויים, השתתפות עצמית עם חברת ההשכרה וכו. על מה אפשר לתבוע -נזקי גוף, עוגמת נפש, אובדן ימי עבודה... האם אני צריכה עו"ד או אפשר רק שהחברת ביטוח שלי תעמוד מול החובה. אשמח להדרכה בנושא. 2.כשפניתי למדור שכר נאמר לי שאם ארצה שישולם לי עבור ימי המחלה, לא אוכל לתבוע אח"כ את ביטוח החובה, כיוון שהם בודקים עם העבודה אם כבר שילמו לי כדי שלא אקבל תשלום כפול. א. האם זה נכון? אם אקבל תשלום על ימי המחלה הצבורים לי לא אוכל לתבוע את הביטוח, האם אקבל רק על ההפרש (למשל, אם לא עבדתי 60 יום ושולם לי על 10 ימים האם ישלם לי את ההפרש? ) או שאין קשר בין הדברים. תודה רבה הילה

תאונת דרכים

במצב בו לנהג הפוגע, לא היה ביטוח צד ג', אזי כניראה שתאלצי לשלם את סכום ההשתתפות העצמית בעמצך, ולאחר מכן לתבוע את הנהג הפוגע על הסכום הזה, אלא אם הוא מודה בתאונה, ומוכן לשלם לך את הנזקים שנגרמו לך, שהם בעצם ההשתתפות העצמית. בנוסף, לגבי נזקי הגוף שנגרמו לך, יש להגיש תביעה כנגד ביטוח החובה, לצורך קבלת פיצויים. ניתן אמנם לעשות זאת לבד, אולם חברות הביטוח מנצלות זאת שעומד מולם אדם ללא השכלה משפטית, ומשכך גובה הפיצוי שניתן הוא בהתאם. (נמוך). על כן, מומלץ להסתייע בעו"ד על מנת להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח, וזאת אף מן הטעם, שחברות הביטוח מפצות גם עבור שכ"ט העו"ד. לעניין ימי המחלה, לא ניתן להרוויח פעמיים בגלל התאונה, ועל כן בעבור ימי מחלה שישולמו לך על ידי המעסיק, לא תזכי לתשלום מחברת הביטוח, וזאת אך ורק בהנחה, שחברת הביטוח תברר כפי שהיא נוהגת לעשות, את אופן תשלום השכר בתקופת המחלה.

hilakl222

New member
המשך...

אם אין כפילות תשלומים עבור ימי מחלה, ממי עדיף לתבוע אותם מביטוח חובה או מהעבודה?

המשך...

בעיקרון, מומלץ לתבוע את הפסד אובדן ההשתכרות מחברת הביטוח, ולא על ידי ניצול של ימי מחלה, מאחר וימי המחלה אשר ניתנים במקום העבודה, הם מוגבלים. כמו כן, עבור ימי המחלה אתה אינך מקבל 100% מהשכר אלא 75% וזאת מהיום השלישי למחלה. על כן, מומלץ לא לנצל את ימי המחלה, ולתבוע את הפסד ההשתכרות מחברת הביטוח.

למעלה