תאונת דרכים לא מדווחת

dudielias

New member
תאונת דרכים לא מדווחת

לפני כחודש נפלתי מהקטנוע בזמן שניסיתי לעלות על מדרכה גבוהה לצורך חניה. כתוצאה מהנפילה, פרקתי ושברתי את הכתף. מדובר על שבר די חמור. פיניתי את עצמי במונית לבית החולים בלי לדעת שמדובר בתאונת דרכים (אני עדיין לא בטוח האם זו באמת תאונה), ולכן לא דיווחתי על תאונה לא לבית החולים ולא למשטרה. אני כבר 5 שבועות לא עובד ואינני יכול להזיז את היד ומקבל טיפולי פיזיותרפיה פעם בשבוע. מה אני יכול לעשות בנדון? האם יש אפשרות לתבוע את הביטוח?

תאונת דרכים

תאונה שמתרחשת עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה מהווה תאונה דרכים (בכפוף למספר חריגים שאינם רלוונטיים כאן). יש לבדוק - מה בדיוק אמרת בבית החולים? מה אמרת לפיזיותרפיסט? האם היית אצל רופא משפחה/אורתופד לאחר התאונה (לצורך הפניה לפיזיו' או בתלונות על כאבים) - ומה אמרת שם? האם זה היה בדרך אל/מהעבודה? האם היה ביטוח בתוקף? האם כבר קיבלת דרישת תשלום מביה"ח? מומלץ להיפגש עם עו"ד העוסק בנזקי גוף עם כל המסמכים הרפואיים. למשטרה אפשר לדווח גם בדיעבד.

dudielias

New member
הפרטים שדיווחתי

בבית החולים אמרתי שנפלתי, כך גם לרופא המשפחה/אורתופד. המקרה לא היה בדרך לעבודה, הביטוח בתוקף והתשלום לביה"ח מוכר ע"י קופ"ח. המקום היחידי שאמרתי שנפלתי מהאופנוע - פיזיתרפיה. האם יש לך מושג על איזה סדר גודל של פיצויים מגיע לי? האם זה תהליך בירוקרטי ארוך?

זה קצת יותר מביורוקרטיה

זה הליך משפטי, שתחילתו בנסיון למו"מ חברת הביטוח והוא עשוי להתפתח כדי תביעה משפטית. כתבתי על כך בעבר בפורום זה. ראה למשל כאן. הערכת פיצוי יכולה להיעשות רק על סמך מידע מקיף שתעביר לעוה"ד, ובין השאר גיל, מין, עיסוק, השכלה, הערכת הנכות שנגרמה ועוד. וגם אז זו תהיה הערכה בלבד, לא נבואה ולא הבטחה, כי בסופו של דבר ביהמ"ש הוא זה שקובע, לא עוה"ד שלך (וגם יש פשרות בדרך). בהתייחס לתאונה שלך - זו אכן יכולה להיות בעיה שאמרת רק בפיזיו' שנפלת מאופנוע. אם היו עדים לתאונה - זה הזמן למצוא אותם ולגבות מהם עדות, למשל - תקליט אותם או שיכתבו בכתב ידם את פרטי האירוע ויחתמו, או הכי טוב - לגבות תצהיר בפני עו"ד.

תאונת דרכים לא מדווחת

שלום רב, חודש זה לא זמן כה ארוך. ניתן לתקן את הדיווח, ע"י פניה למשטרה ועדכון אצל הגורמים המטפלים. בברכה,

למעלה