תאונת דרכים לחיילת

taxi69

New member
תאונת דרכים לחיילת

אתמול אני וחבר שלי ועוד חבר שלו היינו מעורבים בתאונת דרכים. הוא נהג ואני ישבתי ליידו והתאונה היא אשמתו המלאה, לא נתן זכות קדימה ולכן רכב נכנס בו.. העניין הוא שאתמול הרגשתי בסדר ולא הזמנו אמבולנס ולא כלום והיום בבוקר כבר כאב לי הגב הצוואר ויש לי סחרחורות. אני לא רוצה להוציא ג' אבל השאלה שלי היא אם אני הולכת לרופא ומבקשת הפנייה למיון/אורטופד/בדיקות למיניהן... ואומרת שעברתי תאונת דרכים האם מבקשים איזשהו טופס על הוכחה שהייתה תאונה? כי אם אני באמת יביא כזה טופס ויערב את חברת הביטוח נעזוב את זה שהפרימיה שלו תעלה, התאונה במקום להיות תאונת רכוש תהפוך אוטומטית להיות תאונה עם נפגעים ויש סיכוי טוב שישללו לו את הרישיון לתקופה מסויימת. או שבעצם הצבא ממן את הטיפול ולא דורש יותר מדי הסברים? העניין מאוד חשוב לי כי אני לא יודעת מה לעשות.. אני לא מתכוונת לדפוק לו את הרישיון. אני רוצה לדעת מה לעשות.. אשמח אם תעזרו לי .. תודה מראש

תשובה לחיילת המבולבלת

שלום לך, אכן אם תקבלי טיפול רפואי, ביה"ח ידרוש אישור משטרה, על מנת לכסות את חשבון הטיפול בך. העובדה שהתאונה עם נפגעים לא היא זו שתגרום לשלילת הרישיון שלו, אלא העבירה , אם הייתה מבחינה תעבורתית בלבד. לצורך כך ממש נועד חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, על מנת לאפשר לנפגעים לקבל פיצוי עבור הנזקים שלהם, בלי הוכחות אשם וכו'. לטובתך, גשי לטיפול רפואי, אם זה יהיה במסגרת הצבא, לא בטוח שהם ידרשו ממך את האישור מהמשטרה, וזה יתן לך אפשרות להחליט מאוחר יותר, אם להוציא אישור כזה ולתבוע. הכי חשוב, גשי להבדק, ומאחלת לך החלמה מהירה. בברכה,

לחיילת

הפרמיה לא עולה בגלל נזקי גוף. פרמיה עולה רק אם יש תביעת נזק לרכב. אם הנהג השני או חברך יתבעו תיקוני רכב, אזי יצטרך לשלם פרמיה יותר גבוהה. טיפול את יכולה לקבל גם דרך הצבא.

האם לפנות למיון/אורטופד עקב ת"ד

בית החולים אינו מבקש טופס על תאונה אלא דורש תשלום. אם תציגי אישור משטרה על התאונה, בית החולים יחייב את חברת הביטוח ולא אותך בתשלום בגין הביקור במיון- כ- 550 ש"ח. אם תגשי לאוטופד צבאי, נדיר שהם ידרשו ממך שתציגי אישור משטרה התופעות שאת מתארת הן שכיחות לנפגעי תאונות דרכים בעקבות מה שנקרא "צליפת שוט" - WHIPLASH . אלה תופעות שבד"כ מופיעותלמחרת התאונה, ואחרי 2-3 ימים הכאב מתחיל לרדת. אין מה לעשות נגדן מעבר לקחת כדורים נגד כאבים ולפעמים פיזיוטרפיה, אבל את צריכה להחליט האם את רוצה לגשת לבדיקת רופא בהתאם לתחושות שלך. איחולי בריאות

למעלה