תאונת דרכים / עבודה

egozi70

New member
תאונת דרכים / עבודה

שלום לכולם. נפגעתי בתאונת דרכים בדרך לעבודה, בתאונה לא היו מעורבים משטרה ומד"א. יום למחרת פניתי לטיפול רפואי עקב כאבים בגב ובצוואר,לאחר בדיקות וצילומים האורטופד נתן לי 17 ימי מחלה וטיפולי פיזיותרפיה. עדיין לא פניתי לביטוח הלאומי למרות שבקופ"ח ביקשו שהביא להם בהקדם טופס 250 כדי שהם יעבירו אותו לביטוח לאומי. שאלתי היא : האם כדאי לקצר את ימי המחלה ולחזור לעבודה משום שאני עובד גם ימי שישי ושבת ואני לא יודע מה יותר משתלם. בגין מה אני יכול לתבוע את הביטוח חובה? קצת כאבים ואני בטוח שיעבור אני לא מאמין שיהיה משהו רציני. מהי ההגדרה של כאב וסבל ? אני סטודנט לפני מבחנים ואין לי את הזמן לרוץ ןלהתרוצץ סביב הסיפור, שורה התחתונה מה משתלם לעשות ? תודה לכול המשיבים

תאונה

קודם כל טפל בעצמך עד שתחזור לאיתנך ומלא אחר הוראות הרופאים. אל תחשוב על התביעה האפשרית ואל תבנה קייס. כמעט תמיד זה יהיה בעכרך. אחרי שמצבך יתייצב, ובשאיפה ללא נכות, פנה לעו"ד עם כל המסמכים שיצטברו לך, כולל קבלות על היטלי רופאים, תרופות והוצאות נסיעה. עוה"ד יידע מה לעשות עם זאת. כמעט תמיד ישתלם לך יותר לעבוד מאשר לבנות על הכסף שיגיע (מהמל"ל או מהביטוח). אתה לא חייב לנצל את כל ימי המחלה, ואם מצבך מאפשר זאת אתה יכול לחזור לעבודה. "כאב וסבל" כשמו כן הוא. המדובר בנזקים הלא-ממוניים שנגרמו לך בתאונה. זהו המונח המקצועי ל"עגמת נפש". אתה יכול כבר עכשיו לפנות לעו"ד שינחה אותך, בהתאם לעניינך הספציפי, מה לעשות. אל תסתמך ואל תסתפק בעצות בפורום (חוץ מזו).

הגשת תביעה כנגד חברת הביטוח

ביטוח חובה אמור לפצות נפגעי תאונות דרכים, ולכן אם אתה זכאי לקבל פיצוי, אין סיבה שתוותר עליו. פיצוייםעל כאב וסבל נעיםבסדר גודל של 5,000-10,000 ש"ח במקרים כגון שלך, ומיכוון שקשה להגדיר רמה של "כאב וסבל" אחד הקריטריונים לכך הוא מספר ימי מחלה והיקף הטיפול הרפואי שקבלת. לביטוח הלאומי מומלץ לפנות בכל מקרה על מנת שימי ההיעדרות שלך יהיו ע"ח הביטוח הלאומי ולא ע"ח ימי מחלה שלך - אי אפשר לדעת מתי תזדקק להם. לעו"ד העוסק בתאונות מומלץ לפנות מיידית - ממילא התשלום הוא ע"ח חברת הביטוח והוא אחוז מגובה הפיצוי שתקבל. כאמור, יש ביטוח שמזכה בפיצוי, נפגעת וסבלת ולכן אין סיבה שלא תקבל את המגיע לך, ולא במובן של "ניצול" חברת הביטוח. איחולי בריאות

סתיואדם

New member
אם כי רצוי

שיד אחת תטפל בהכול , כלומר ... לפנות לעו"ד שיטפל בתביעה אל מול הביטוח ובד ובד ינחה מה לעשות מול ביטוח לאומי .

egozi70

New member
תודה. עוד שאלה קטנה.

אני עובד באבטחה והשכר שלי לשעה הוא בסיס + תוספות ( סיכון,פרויקט וכו'). בנוסף המשכורת שלי מבוססת על שעות נוספות ועבודה בסופי שבוע (שכר שבת). מה תהיה צורת החישוב בביטוח הלאומי לימי המחלה שלי ? תודה.

סתיואדם

New member
אומנם מוסד מיושן

אבל אם מתעקשים ניתן לעשות את החישוב על פי הממוצע ב3 החודשים האחרונים באחד המקרים בהם טיפלתי נאלצנו לערער על קביעת הועדה הראשונית אבל הנושא הסתדר במיידי .

למעלה