תאונת דרכים

לורי123

New member
תאונת דרכים

שלום שמי שרון ואתמול הייתי מעורבת בתאונת דרכים (נהגת לא שמרה מרחק ונכנסה בי מאחורה) יש לציין כי לא נפגעתי קשה אלא כנראה רק מכות יבשות ביד ובצוואר. אתמול הייתי במיון ואמרו לי שאני צריכה לגשת למשטרה לתת עדות ובעצם הם מנפיקים לי מעין טופס 17 עבור המיון. כעת גיליתי שנהגתי שרישיוני אינו בתוקף (במשך כ3 חודשים) כנראה משום שעברתי דירה ולא שיניתי את הכתובת במשרד הפנים ואני משערת ששלחו את החידוש לכתובת הישנה. לא מילאתי את הפרטים במשטרה וחשבתי לעצמי שמקסימום אשלם את הוצאות חדר המיון ולא אתבע.(יש לי כאבים עדיין ) אך פתחתי את חוק הפלת"ד ובסיף 7(4)מצויין מי אינו זכאי לתבוע פיצויים ואני נכנסת בריישא של הסעיף אדם שנהג ברכב ללא רישון בו אך כעת שאלתי אם אני עונה על הריישא של הסעיף שקובע למעט רישיונו פרע משום שלא שילם אגרה ? זה רלוונטי למקרה שלי? ודבר נוסף אם לא אתבע אני רק רוצה לדעת אם אין כיסוי כעת גם לתיקון של רכבי על ידי חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת? אודה לכם על תשובתכם המהירה (אני מודאגת) בתודה מראש שרון

תאונת דרכים

שלום רב, כעקרון והחריג כן רלבנטי לגביך, אך יש לבדוק את הנתונים באופן יסודי לפני שאפשר לתת לך תשובה סופית. אני מציעה לך ללכת לפגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה בטרם נקיטת פעולות אחרות. בברכה,

Acct

New member
ס' 7(3)

לעניין לזקי גוף - ככלל, נהג שפג תוקף רשיונו עקב אי תשלום אגרה, ובמקרה שלך - 3 חודשים, בדר"כ יהיה זכאי לפיצוי, והכל בשים לב לתנאי הפוליסה. יש לבדוק גם את הסיבה לאי התשלום - אם לא שלחו לך בגלל קנסות - ניתן להסתדר. אם היית בשלילה.... בעייתי.

brcd

New member
תוקף רישיון

תנאי הפוליסה לא כל כך משנים כאן. הסעיף בחוק גובר בכל מקרה. בנסיבות המתוארות, יש כיסוי ביטוחי אבל דיווח למשטרה יגרור אחריו אישום בנהיגה ללא רשיון נהיגה תקף. לעניין תביעת ( או דרישת פיצוי) הנהגת הפוגעת, אין משמעות לעניין שכן מדובר ברשלנות של הצד השני. אם רוצים לתבוע את הביטוח המקיף (רכב - רכוש) עלולה להיות בעייה.

למעלה