תאונת דרכים

Eve22

New member
תאונת דרכים

עברתי תאונת דרכים לפני כשבוע, בהתחלה לא הרגשתי כאבים חוץ מכאב בברך ואז למחרת התחילו הכאבים בכל הגוף, בעיקר באיזור הצוואר, הגב והכתפיים. אני אמורה ללכת לאורטופד ואני בטוחה שישלח אותי לפיזיותרפיה. רציתי לדעת איזו טיפולים אני יכולה לעבור שם, כולל הברך... וגם... התור שקבעו לאורטופד יוצא שבוע אחרי התאונה, ועד שאני אתחיל עם הטיפולים רוב הכאבים כבר יעברו, ואני יודעת שהכאבים יכולים להופיע גם חודש אחרי זה וגם יכול להיות אחרי כמה שנים... איך אני יכולה להיות בטוחה שבעתיד אני לא אסבול בגלל זה. ועוד שלאה קטה, האם מותר לי כבר לחזור לעבודה? תודה

נבואה שמגשימה את עצמה?

ראשית - לחזור לעבודה כמה שיותר מהר.חזרה מהירה לעבודה הוכחה כגורם חשוב בהחלמה. באיזה מנגנון היתה הפגיעה? באיזה מהירות?חוץ מכאב האם יש בעיות אחרות? כל אלו חשובים לתשובה מפורטת אבל אני אנסה קצת בכללי. "ואני יודעת שהכאבים יכולים להופיע גם חודש אחרי זה וגם יכול להיות אחרי כמה שנים" צורת החשיבה הזאת מעידה שאת כבר בבעייה.הציפיה לכאב, החשש מכאב שיופיע,האמונה שמשהו שקרה יגרום לכאב - לכל אלו חלק משמעותי בהופעת הכאב עצמו.זה הוכח באין ספור מחקרים. כאב הוא הרי תחושה /חוויה (experience) סוביקטיבית ובתהליכי הכאב מעורבים כמעט הרבה חלקים ממערכת העצבים. יש מדינות בהן ,מסיבות מורכבות, אין את ציפיה/חשש מכאב אחרי תאונה. במדינות אלו התופעה של כאבים ממושכים אחרי תאונה לא קיימת. העובדה היא שרוב מוחלט של הכאבים אחרי תאונה חולפים. נקודה.מניסיוני, נוצר בארץ איזה מין מצב שיש מעין מיסטיפיקציה של הנושא.שכולם סובלים ,הרבה זמן וזה פוגע באיכות החיים. זה פשוט לא נכון. לגבי הטיפול - אם לא כואב ואין בעיות אחרות לא צריך טיפול. אם יכאב בעתיד - תלכי. תחזרי לעבודה, תמשיכי בפעילות רגילה, תעשי קצת התעמלות. השגרה היא הטיפול הטוב ביותר.עובדה.

Eve22

New member
בקשר לכאבים...

אני לא מצפה לכאבים בעתיד... ככה אמרו לי שיכול להיות ואני גם מכירה אנשים כאלה, אני בטוחה שהכל יהיה בסדר, ככה אני, יותר מדי אופטימית בנושא הזה. אני לא זוכרת בדיוק את המהירות של הנסיעה אבל כשאני נזכרת בפגיע... זה היה יחסית חזק, כי גם לרכב שלנו נהרס כל החלק הקדמי, המנוע, ואפילו המזגן. הכאבים משתפרים כבר, לפעמים אני מרגישה פה ושם כאבים באים והולכים. תודה על ההתייחסות

מאמר מצויין

למי שמעוניין , מאמר מעניין בנושא. בעיקר לאנשי מקצוע כי יש הרבה ז'רגון מקצועי. מאמר מה- Journal of Neurology, Neurosurgery, & Psychiatry בנושא - The late whiplash syndrome: a biopsychosocial approach. מצויין.

תאונות דרכים- טיפול

גם לאחר תאונות שנחשבות "קטנות" הגוף בטראומה ונגרם נזק לרקמות הרכות כמו השרירים והרצועות. טיפול בגוף מיד לאחר התאונה מאוד מומלץ ויכול לחסוך חודשים ואף שנים של סבל לאחר מכן. לבריאות ד"ר דקלה אורן כירופרקטורית

על מה מבוסס?

זה לא מה שעולה מסקירות של evidence based practice .גם לא מקוים מנחים שפורסמו בספרות מקצועית בשנים האחרונות.

Eve22

New member
שאלה קטנה נוספת

היום יצאתי מאורטופד, והוא שלך אותי לפיזיאוטרפיה בגלל הברך. הכאבים באיזור החזה אמרו לי לקבוע תור לכירורג.. האם כירורג השד זה הבן אדם הנכון שאני צריכה לפנות אליו?

המשך...

לא ממש תיארת מה בדיוק הבעיה של הכאבים בחזה אבל אני מניחה שאם זה לא התחום של הכירורג הוא כבר יפנה אותך למי שצריך. החלמה מהירה ושנה טובה

למעלה