תאונת דרכים

etti1100

New member
תאונת דרכים

בחודש יולי 2004 עברנו תאונת דרכים משפחתית . בעלי נהג ברכב ובכביש 6 כנראה שהיה לנו תקר ואז הרכב התהפך בקיצור חוויה לא נעימה כלל . ברכב היו שני בן ה 12 ביתי בת ה 9 אני ובעלי . מאז ועד היום חצי שנה אחרי הבן שלנו לא מוכן לנסוע ברכב לנסיעות מחוץ לעיר כשבעלי נוהג. אתמול קיבלנו הצעה לנסוע לסופ"ש באשקלון והילד כבר הודיע שהוא לא מגיע אם אבא נוהג . אז בעלי שאל אותו למה , ותשובתו היתה אני לא סומך עליך אני מוכן לנסוע עם משהו אחר וברכב אחר רק לא איתך . האם זה טבעי ? ואם כן עד מתי . לא ציינתי שבתאונה הילד נפגע נקרע לו המעי הדק הוא עבר ניתוחים והיה מאושפז 10 ימים גם אני נפגעתי בברך ועד היום רואים את המגבלה שלי ..

לב אם

New member
אתי ברוכה הבאה לפורום

אכן החשש של הבן מאד מאד נורמלי, וביחוד בגיל שבו הוא מבין את מה שקרה, ואחרי כל מה שעבר. האמת שאצל הסבתא היו אומרים תמיד שאחרי שנופלים מהסוס צריך מיד לחזור לרכב, על מנת שזה לא יהפוך לטראומתי, וכאן עבר זמן רב והחשש רק גדל וגדל. אתםפ צריכים לנהוג מאד בסבלנות עם הילד, אך יחד עם ז הליצור מצב של חויות מתקנות - נסיעות משותפות עם האב כנהג למרחק קצר, לטיול ועוד. לדבר על הדברים ולספר מה קרה בתאונה, איך כולם מרגישים, לשתף אותו שהוא לא יחיד בחששו. אם זה אפשרי, הייתי מאד ממליצה ללכת לטיפול מקצועי קצר מועד וממוקד, שיעזור לבן ללבן את התחושות שלו כלפי האבא וכלפי נהיגה, ויעזור לכם לבנות תוכנית להתגבר על המעצור. שיהיה בהצלחה

לב אם

New member
נצל"ש תאונות דרכים

בעת נהיגה אני בדרך כלל מקשיבה לגלגל"צ. שמתי לב שכבר תקופה ארוכה בתום כל מהדורת חדשות הם נוהגים לציין את מספר הנפגעים והפצועים בתאונות דרכים מתחילת השנה. אני מוצאת שזה נוהג יפה וחשוב - מקווה שיתרום להגברת המודעות לנהיגה בטוחה ולמניעת עוד ועוד נפגעים בצרה המיותרת הזאת.

למעלה