תאונת דרכים

תאונת דרכים

שלום, עברתי תאונת דרכים עצמית, האירוע אירע לפני זמן רב. אני הייתי הנהג ובעצם הנוסע היחיד שנפגע. לא פגעתי באף אחד נוסף. התאונה גרמה לחבלה שכללה פגיעת ראש, אובדן הכרה של מספר שבועות ואישפוז ממושך. אינני יודע מהי הדרך הנכונה לבחור עורך דין שיטפל בתביעה כנגד חברת הביטוח. אני מנסה להבין כיצד לבחור עורך דין שמתמחה בתאונות מסוג זה. כיום מטפל במקרה משרד מסויים, אבל אני לא יודע אם אכן נבחר המשרד הנכון. המשרד נבחר בעודי מחוסר הכרה. אני מנסה להבין, כמה זמן אמורה להמשך תביעה מסוג זה? משרד זה מטפל בכך כבר מספר שנים. איך אני יכול לדעת שאכן מטפל בי עורך דין שמתמחה בתחום? היכן יש מאגר נתונים המכיל התמחות עורכי דין? איך אני יכול לדעת שלא מתגלחים על הזקן שלי? אפשר, בבקשה, לקבל הסבר טכני על הדברים הנכונים שצריכים להתקיים עד לקיומו של משפט? אלו הרבה שאלות ואני מבין שלא אוכל לקבל תשובות ברורות אך הייתי מעוניין לקבל עזרה על מנת להתחיל את תהליך הבחירה הנכון. אני רוצה לדעת שאני הולך בכיוון הנכון ולא סתם עושה טעויות. אשמח לקבל עזרה בנושא או אפילו סתם כיוון מחשבה. בתודה מראש, הנפגע. * שמתי מינימום פרטים, אם בכלל, ואוכל לקבל תשובה כאן או במסר אישי.

מטודיקה

טיפול בתאונת דרכים מתנהל בד"כ בצורה הבאה: פנייה לעו"ד עם כל המסמכים שברשותך (מסמכים רפואיים, אישור משטרה על קרות התאונה, קבלות וכיוצ"ב); עוה"ד ישלח מכתב לחברת הביטוח בדרישה לפיצוי; אם התאונה איננה רצינית, חברת הביטוח תשלח הצעה, ויתכן שההצעה תתקבל; אם התאונה רצינית, חברת הביטוח תשלח הצעה מגוכחת ואז תוגש תביעה לביהמ"ש. בביהמ"ש ההליך הוא פשוט: התובע מגיש כתב תביעה אליו מצורפת בקשה למינוי מומחה רפואי מטעם ביהמ"ש שיבדוק את התובע ויקבע את אחוזי הנכות שנותרו כתוצאה מן התאונה. הנתבעת מגישה כתב הגנה ולעיתים גם מתנגדת למינוי המומחה/ים, מאחר שלרוב היא משלמת את שכרם. בד"כ ביהמ"ש ממנה מומחה אחד, אלא אם מדובר בתאונה קשה שברור שהיתה פגיעה רב מערכתית, ואז לעיתים ממונים מספר מומחים ע"פ סוג הפגיעות. לאחר המינוי וקבלת חוות הדעת של המומחים, מוגשים תחשיבי נזק מטעם הצדדים, שהם סיפור המעשה ושוויו בכסף, או במילים אחרות = כמה שווה הפגיעה. ביהמ"ש בד"כ מהציע הצעת פשרה על סמך תחשיבי הנזק. ירצו הצדדים - יקבלו את ההצעה. לא ירצו - ימשיך המשפט לשלב הבאת הראיות (עדים, מסמכים, חקירת המומחה הרפואי), והלאה לפסק דין. זו התורה על רגל אחת ובצורה בלתי ממצה כמובן. על יתר השאלות - שלחתי לך מסר.

מניח שהתכוונת להודעה למעלה

אני מכיר אנשים שטופלו על ידי עורך דין אך כל מה שהם יכולים לומר זה רק "X- טיפל בי". מכרים בעלי השכלת עורכי דין אומרים "מדובר בהרבה כסף אך אני לא מתמחה בכך". אין אף אחד שיכול לתת המלצה בבירור. אשמח לקבל המלצה במסר. משהו מעבר ל-"הוא בסדר", משהו שגם יסביר למה.

למעלה