תאונת דרכים

mikaraz

New member
תאונת דרכים

אני נפגעתי, בתאונת דרכים, בזמן שהייתי בהפסקת צהריים, ממקום העבודה.שמתי לב, כי העו"ד ,שפניתי אליו, רצה דווקא לתבוע את חב' הביטוח ולא את הביטוח הלאומי.האם זה בגלל, שמח' הביטוח הוא יכול לקבל יותר, או שהוא ידע כי כדי לפנות לביטוח הלאומי, אני לא אזדקק לעזרתו והוא לא ירוויח? אם להבא, חלילה, יקרה מקרה דומה,מה עלי לעשות?

תאונת דרכים ותאונת עבודה

שלום רב, כעקרון כל מקרה יש להבחן לגופו וזה תלוי בהרבה נתונים משתנים. הגישה הרווחת היא, וגם שלי, שבביטוח לאומי שיעור הנכויות שנקבע הוא בד"כ לרעת הנפגע, ולכן כדאי לפנות קודם לחברת הביטוח (זה עדיין לא אומר שלא תפני בכלל לביטוח לאומי, רק שהסדר המוצע הוא קודם הביטוח ואח"כ ביטוח לאומי). לידיעתך, כיום אנשים שוכרים את שירותי עורכי הדין גם ליצוג בהליכי המוסד לביטוח לאומי. בברכה,

yoav האחד

New member
לשם מה גם מול ביטוח לאומי??

הרי הולכים לועדה רפואית ושם נקבעת הנכות... אולי את רומזת שהולכים ביחד עם העו"ד לועדה? או משהו כזה?

yoav האחד

New member
עוד שאלה

את מציעה קודם כל לפנות לחברת הביטוח...אבל הרי חב' הביטוח תבקש לדעת האם מדובר בת. עבודה ובעקבות זאת גם תבקש לקבל את שיעור הנכות שנקבע שם וסכום דמי הפגיעה. אז למה לפנות לחב' ביטוח קודם?

הרבה שאלות מצריכות תשובות בהתאם

שלום שוב, הנושא ארוך וסבוך, וחבל שעורך הדין לא הסביר לך במה דברים אמורים. בכל זאת, ובקצרה: בתאונת דרכים וגם עבודה קובעים אם נותרה לך נכות צמיתה או בביטוח לאומי או בחברת הביטוח. אם ניגשת קודם לביטוח לאומי, מה שנקבע לך שם מחייב את חברת הביטוח, אבל לא לההפך. כמובן, שאי אפשר להנות מפיצוי כפול גם מהביטוח וגם מביטוח לאומי, ולכן האחד מתקזז מהשני, במידה ומקבלים פיצוי משניהם. לעניין אל מי פונים קודם, זו שאלה שצריכה להבחן עפ"י נתוניך הספציפיים, על מנת למצות את הכדאיות המקסימלית עבורך, וזאת אמור להעשות ע"י עורך הדין שמטפל לך בתביעה. בברכה,

למעלה