תאונת החלקה באופנוע, שאלות כלליות

juky10

New member
תאונת החלקה באופנוע, שאלות כלליות

היי, יש לי שאלה כללית באשר לצורך להיעזר בעו"ד והאם יש עילה לתביעה. הנה מה שקרה: אני רוכב אופנוע ובמהלך נסיעה שגרתית החלקתי על כתם שמן שכיסה את הכביש. יש לציין כי רוכב אופנוע נוסף החליק שם כמה דקות לפניי וגם שני נהגי מכוניות נוספים שהחליקו ונתקעו אחד בשני. לא הייתי היחיד שנפגע מכך. איש לא ידע מה מקור השמן ואיך הגיע לשם. אני החלקתי בכביש לאורך כ-4 מטרים ונעצרתי לבסוף, מבלי לפגוע בכלום, לשמחתי.. כלומר, לא היה מעורב צד אחר בתאונה מלבדי. אני סובל בעיקר מכאבים ברגליים, ברכיים וכתף, וממעט שיפשופים שכן רכבתי עם מיגון חלקי, כפפות מעיל וקסדה. התקשרתי לחברת הביטוח שלי מיד לאחר התאונה לפני שניגשתי לקבל טיפול רפואי, שם אמרו לי שעליי להביא אישור משטרה על תאונה ומסמכים רפואיים שאקבל כאשר אלך לבדיקה רפואית. הם אמרו לי שעליי לשלוח את כל המסמכים הנ"ל לחברת ה"פול" שהיא זו שמבטחת את כל ביטוחי החובה של האופנוענים. כמו כן נאמר לי שהם כבר יטפלו בתביעה. שאלתי היא, האם עליי לסמוך עליהם שיטפלו בתביעה או שכדאי לי לשכור עו"ד ? מה קורה במידה ואין נזק בלתי הפיך או נכות כתוצאה מהתאונה, האם עדיין אהיה זכאי לקבל פיצויים ? באשר לפגיעה באופנוע, נאמר לי שאוכל לתבוע את העירייה על הנזק אך זה עלול להימשך כשנה ושבד"כ לא זוכים בתביעה מסוג זה. האם יש מקום לתביעה נגד העירייה ? מהו הנזק המינימלי שהחל ממנו יש טעם בכלל לתבוע אם זה אפשרי ? מצטער על הסיפור הארוך ומצפה לתשובתך, מקווה שתעני.. תודה מראש.

תאונה עם אופנוע

לדעתי, רק טיפול באמצעות עו"ד יבטיח לך טיפול יעיל ומקצועי בנוגע לנזקי הגוף שלך, ובנוסף ימקסם את הפיצוי שתקבל. ראה הודעות קודמות בנושא זה בפורום, גם בהתייחס לתאונות עם אופנוע, בהן גם תמצא התייחסות לגבי מה כדאי לעשות ומתי. באשר לפגיעה באופנוע - העניין בעייתי, היות ועל פי דיני הנזיקין לא כל נזק מקים אחריות, הגם שניתן לצפות אותו. יחד עם זאת, לאחרונה ניתן פסק דין (אמנם בתביעות קטנות, אבל גם זה משהו) שבו הטיל בית המשפט אחריות על עיריית ירושלים בגין כתם שמן שהיה על הכביש. במקרה זה העירייה קיבלה התראה על הכתם (לא ברור אם במקרה שלך העירייה ידעה על הכתם). בית המשפט פסק: "העירייה אחראית על תחזוק הכבישים בתחומה ועל כל תקלה/בור שבהם. אין זה אפשרי להעמיד שומר על כל כביש עשרים וארבע שעות ביום, אולם ברגע שהודע לעירייה על תקלה, עבר הנטל עליה ועליה להוכיח שעשתה כל שביכולתה. לא עשתה זאת, האחריות עליה. במקרה שלפנינו הוכח בבירור כי מדובר בכביש בעייתי, ובנוסף לכך קיבלה העיריה אזהרה קונקרטית על כתם השמן שגרם לתאונה. אשר על כן כל האחריות עליה." (תק (י-ם) 4816/05 ברג דוד נ' עיריית ירושלים, מיום 12.3.06, כב' השופט טננבוים) בקיצור, כאשר תפנה לעו"ד בעניין נזקי הגוף שאל גם לגבי נזקי הרכוש באופן קונקרטי. אגב, אם יש בידיך את פרטי הנהגים האחרים שרכביהם ניזוקו כתוצאה מהכתם - נסה להתארגן יחד איתם, אם תחליט לתבוע. כך תחלקו בעלויות התביעה.

juky10

New member
שלום, תודה וכנס רגע..

אולי תוכל להפנות אותי להודעות קודמות בנושא, הרצתי חיפוש ולא כל כך מצאתי.. בנוסף, יש המלצה לעו"ד שמתמחה בנושא מאיזור חיפה ? תודה

למעלה