תאונת עבודה\דרכים

yulilior

New member
תאונת עבודה\דרכים

בשבוע שעבר עברתי תאונת דרכים ממש לא סימפטית בדרך לעבודה. אני נסעתי בירוק ואילו רכב משטרתי נסע באדום במהירות מסחררת עם סירנה(הדליק אותה מטר מהצומת כשאני כבר הייתי בתנועה ולא ראיתי אותו.) בקיצור הוא נכנס בדלת האחורית ,הרכב שלי הסתובב ואני התנגשתי בעמוד. הרכב הלך ,אני יצאתי בנס . הייתי בשוק לא קטן (5 דקות לקח לי להבין אם אני חיה או מתה) עכשיו לשאלה? כעיקרון זה גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה(הייתי בדרך לעבודה) ואני לא יודעת מה יותר כדאי לי. האם אם אני מכירה בתאונה כתאונת עבודה אני יכולה לתבוע את הביטוח החובה שלי(על הרכב אני אקבל את המחירון)על הפגיעה הגופנית? האם אני יכולה לתבוע גם את הביטוח החובה וגם ביטוח לאומי?

yulilior

New member
תוספת קטנה

בקשר לתשלום עבור המיון. יש לי אישור ממשטרה על תאונת דרכים וכן אישור מהמעביד על תאונת עבודה האם זה משנה איזה מהאישורים אני מגישה לבית חולים?

תאונת דרכים ועבודה

שלום רב, מדבריך נראה כי כבר דיווחת בביה"ח על תאונת עבודה ולכן, בשלב זה או אחר תדרשי למצות זכויתיך בביטוח הלאומי, ולכן זה לא משנה אם לביה"ח תגישי או את אישור המשטרה או את טופס בל-250. לתבוע בגין הפגיעה הגופנית את יכולה גם נגד הביטוח וגם נגד הביטוח לאומי. לגבי חלק מהליך התביעה, ולעניינו, קביעת הנכות, יש לשקול היטב האם ניגשים לביטוח לאומי או לביטוח, כי יש יתרונות וחסרונות לכל גישה. ולכן, בעניין זה הייתי מציעה לך להתייעץ לפני נקיטת פעולות. בברכה,

סתיואדם

New member
תאונת דרכים

כבעל נסיון רב בהתעסקות מול ביטוח לאומי וחברות הביטוח בכלל אני ממיץ על הגשת טופס אישור המשטרה על תאונת דרכים התמודדות עם חברת הביטוח לגבי תאונת הדרכים ועם ביטוח לאומי על תאונת העבודה מדובר במישורים מגבילים ולא היתי מזניח אף לא אחד מהם לגבי על מה לתת את הגז כדי למצות את מלוא זכויותיך אני ממליץ על פנייה לעו"ד שמתמחה בנזיקין לקבלת יעוץ ראשוני ואחר כך לשקול את צעדייך .

danii2

New member
תאונת דרכים,אוו תאונת עבודה?

כאחד שגם עבר את זה לא מזמן,היו דיעות והצעות לכאן ולכאן.1.אמרו שתאונת דרכים התשלום הוא חד פעמי ולכן התשלום יותר גבוה. 2.תאונת דרכים שבדרך לעבודה נחשבת תאונת עבודה. בתאונה כזו אולי הפיצויים יותר נמוכים אבל יש אמא ואבא,אם עוד שנה אוו 5 שנים אחרי התביעה יהיה לך בעיות בראיתיות כלשהן,יכולים להכיר את זה עדיין כתאונת עבודה שנגרמה לך מאותן שנים עברו. נ.ב:אם זה היה בדרך לעבודה,עדיף להגיד את האמת,מאשר לצאת קריחים מהעסק הזה. תקנו אותי אם אני טועה....

תאונת דרכים / תאונת עבודה

במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה הפיצוי ישולם ברובו ע"י המוסד לביטוח לאומי ומיעוטו ע"י חברת הביטוח. במידה ונגרמה נכות - אם היא נמוכה מ-20% בכל מקרה הפיצוי מהמל"ל יהיה חד-פעמי, ולא על דרך של גמלה חודשית. קשה לומר שהפיצוי החד-פעמי במקרה זה יהיה גבוה יותר אילולא היתה התאונה תאונת עבודה, כיוון שיש הגבלה על גובה הפיצוי (שהוא מכפלה של דמי הפגיעה כפול 43). מאידך, פיצוי חד-פעמי שניתן ע"י חברת הביטוח לא בהכרח יהיה גבוה מאשר אם התאונה היתה גם תאונת עבודה והנכות היתה מזכה בגמלה חודשית ולא במענק חד-פעמי. לשם כך עורכים תחשיבים כלכליים על מנת שהניזוק יקבל מה שמגיע לו ולא יתעשר ממצבו הרפואי. אכן, במקרה של החמרה, ניתן לפנות למל"ל גם בחלוף זמן, בתביעה להערכה מחודשת של הנכות. קל יותר למצוא סתירות כאשר לא מספרים את האמת. את החשבון - בעד/נגד - תעשה לבד.

לפנות לחברת ביטוח או ביטוח לאומי

למיטב הבנתי, לאור הפגיעה הקלה שלך, איןכל משמעות להחלטה שלך. בפגיעות קלות (אם לא אושפזת אני מניח שהפגיעה קלהה יחסית), את לא זכאית לקבל תגמולים מהביטוח הלאומי ולכן מבחינתך אין משמעות לפנייה לביטוח הלאומי. בכל מקרה מומלץ לפנות גם לביטוח הלאומי, מכיוון שחברת הביטוח זכאית לנכות מסכום הפיצוי המגיע לך, את הסכום שלדעתם היית מקבלת מהביטוח הלאומי לו פנית אליו. כמו כאחרים המליצו, חשוב לפנותלעורך דין העוסק בתאונות דרכים, מה עוד ששכר טירחתו משולם ע"ח חברות הביטוח, כאחוז מסכום הפיצוי

למעלה