תאונת עבודה ודחיית תביעה לדרגת נכות

scintillator

New member
תאונת עבודה ודחיית תביעה לדרגת נכות

שלום, אמא שלי נפגעה בדרכה חזרה מעבודה ב 05/04, התאונה הוכרה כתאונת עבודה ע"י ביטוח לאומי. לצורך קביעת דרגת נכות אמא התבקשה להעביר צילום. היא עשתה צילום בחודש בו התבקשה (ב 11/04) ולא העבירה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי שלחו הודעה (04/05) לפיה הם דוחים התביעה בגלל שלא המציאה את הצילום. ב 06/05 אמא מסרה לביטוח לאומי מעטפה עם צילום החסר, והטביעו חותמת "נתקבל" בו-במקום. לצילום התלווה מכתב מעורך דין בו ציין כי מצורף הצילום וביקש להזמין את אמא לוועדה רפואית לקביעת דרגת נכות מעבודה. החודש קבלנו מעטפה שלנו חזרה מביטוח לאומי בלי שהם פתחו אותה בכלל. (הם הכניסו את המעטפה שלנו למעטפה גדולה יותר ושלחו חזרה) מה אפשר לעשות? תודה

מי שלח את מכתב הדחיה?

מי חתום על המכתב? יתכן והיה מקום עוד בחודש מאי, להגיש ערעור על ההחלטה לדחות התביעה. היום כבר חלף הזמן. יתכן ולא יהיה מנוס אלא להגיש תביעה חדשה. מאד תלוי בתוכן המכתב מחודש מאי.

scintillator

New member
תודה. הבהרה:

זה העניין - אחרי שקבלנו הודעה בדבר דחייה, במקום להגיש ערעור, עו"ד שטיפל בעניין שלח להם מסמכים החסרים.... לא תהיה בעייה להגיש תביעה חדשה? (אין מחסומים)? תודה רבה

לא אמורה להיות בעיה להגיש תביעה

חדשה, רק חבל שהדבר נעשה למעלה משנה לאחר ההודעה על ההכרה בפגיעה בעבודה. במקרה הטוב זה עשוי לפגוע בפיצוי שתקבל, לאור השיהוי בהגשת התביעה. מדבריך מעלה הבנתי שאין ספק שהועדה בקשה מאמך מסמכים ואמך לא העבירה את המסמכים לועדה משך חודשים ארוכים, אלא לאחר שנדחתה תביעתה. אם לא קבלה את הדרישה למסמכים נוספים, ומיד לאחר שנודע לה שתביעתה נדחתה בגלל אי הגשת המסמכים, יש לשקול לדעתי ערעור (עם בקשה להארכת מועד להגשתו) על ההחלטה לדחות את התביעה מחודש מאי. במידה ויתקבל הערעור, תוכל אמך להמשיך מן הנקודה בה הפסיקה והתביעה תחשב כאילו הוגשה במועד.

scintillator

New member
עדיף להמשיך לטפל עם עו"ד....?

או מוטב לעשות את זה לבד..... תודה רבה על תגובותיך

זו שאלה שאינה קשורה לנושא הפורום

ובכל זאת... כעורך דין... אני חייב להשיב משהו. מאד קשה להשיב תשובה פרטנית לשאלה כזו מבלי להכיר לעומק את המקרה. בהחלט ישנם מקרים רבים שבהם עורך דין, הבקיא ומיומן בדיני הביטוח הלאומי, יכול לסייע מאד במימוש זכויות המגיעות על פי חוק. מנגד, ראיתי מקרים לא מעטים בהם אנשים, ללא השכלה משפטית, הצליחו לא פחות בניהול התביעה לבדם. במקרים "מסובכים" הייתי נוטה לומר שבהחלט יש יתרון לליווי משפטי. צר לי שאין לי תשובה חדה יותר לשאלה הזו.

למעלה