תאונת עבודה וקביעת דרגת נכות

scintillator

New member
תאונת עבודה וקביעת דרגת נכות

שלום, אמא שלי נפגעה בדרכה חזרה מעבודה ב 05/04, התאונה הוכרה כתאונת עבודה ע"י ביטוח לאומי. לצורך קביעת דרגת נכות אמא התבקשה להעביר צילום. היא עשתה צילום בחודש בו התבקשה (ב 11/04) ולא העבירה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי שלחו הודעה (04/05) לפיה הם דוחים התביעה בגלל שלא המציאה את הצילום. ב 06/05 אמא מסרה לביטוח לאומי מעטפה עם צילום החסר, והטביעו חותמת "נתקבל" בו-במקום. לצילום התלווה מכתב מעורך דין בו ציין כי מצורף הצילום וביקש להזמין את אמא לוועדה רפואית לקביעת דרגת נכות מעבודה. החודש ב 11/05 קבלנו מעטפה שלנו חזרה מביטוח לאומי בלי שהם פתחו אותה בכלל. (הם הכניסו את המעטפה שלנו למעטפה גדולה יותר ושלחו חזרה) מה אפשר לעשות? תודה

מצטערת לומר אבל זו הייתה טעות

שלום לך, הדרך הנכונה להתנהל לאחר שביטוח לאומי דחה את התביעה בגלל הצילום החסר, היא להגיש ערעור על דחיית התביעה, ולא פשוט להתעלם מהעובדה שהם דחו את התביעה. אני ממליצה לפנות לעורך דין שמתמחה בביטוח לאומי, היות וניתן עדיין להציל את המצב. בברכה,

scintillator

New member
קודם כל תודה. שאלה:

האם אמא שלי יכולה בעצמה להגיש ערעור על ההחלטה? אם היא יכולה להגיש לבד, באיזה אופן עליה לפעול? עו"ד שטיפל בעניין הינו עו"ד העוסק בביטוח לאומי, ומאחר שהוא טעה עולה השאלה אם אפשר לסדר את העניין בביטוח לאומי ללא מעורבות עו"ד. אם זה אפשרי, איך עליה לפעול. תודה!

הגשת ערעור למל"ל עצמאית

שלום לך, לא הייתי ממליצה בשלב זה לגשת עצמאית, היות וכבר היה פה סיבוך אחד ולא רצוי ליצור עוד אחד. אם היא רוצה היא מגישה ערעור, שבו היא מערערת על דחיית תביעתה ומציינת שיש ברשותה את הצילום. אפשר גם לפנות לסיוע משפטי חינם - בדפים של הביטוח לאומי שבהם נדחתה התביעה, צריך להיות פרטים לפנות אליהם. לא יודעת מה לומר לך, אם העו"ד שלקחת טוען שהוא מומחה לביטוח לאומי... איך הוא מסביר את זה? מדוע לא פניתם חזרה אליו שיסדר את שהתקלקל?אבל , באמת, אני ממליצה לך הפעם לשכור עו"ד שמתמחה בביטוח לאומי. בברכה,

למעלה