תאונת עבודה עם קטנוע

תאונת עבודה עם קטנוע

שלום נפגעתי ביום ראשון בתאונה במהלך העבודה - במהלך רכיבה על קטנוע. איך אני מגיש תביעה נגד הבן אדם שגרם לזה ? אני מגיש את זה מול החברת ביטוח שלו? אם אני מגיש תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה אני לא יכול לתבוע את מי שגרם לי לכל התאונה הזאת? ככה מישהו אמר לי מקודם השאלה אם זה נכון בכלל תודה (אם יש כאן איזה עורך דין שמתעסק בטיפול בנפגעי אופנועים אשמח ליצור קשר)

תשובה:

שלום רב, קודם כל - החלמה מהירה. לשאלותיך: עליך לעשות הפרדה בין 2 התביעות: 1. תביעה לנזקי רכוש - בה אני מניח מדבריך שנגרם נזק לאופנוע שלך. 2. תביעה לנזקי גוף. לגבי תביעה לנזקי רכוש - עליך להחליט האם להפעיל את הביטוח המקיף / צד ג' שלך. אם אתה בוחר שלא לעשות זאת, עליך לתבוע אותו במידה ואינו מסכים לשלם הנזק. לגבי התביעה לנזקי גוף- עליך להתנהל בשני מישורים: א. מול חברת ביטוח החובה שלך (לצורך העניין - "הפול"). ב. מול המוסד לביטוח לאומי. המלצותיי הן: א. אל תמהר לפנות לביטוח לאומי - תמיד תוכל לעשות כן. ב. הקפד לאסוף ולתעד את כל החומר שברשותך (מסמכים רפואיים, קבלות, הוצאות שונות וכו). ג. פנה לעו"ד שמתמצה בתחום והתייעץ איתו לפני פנייה לחברות הביטוח ולביטוח לאומי. בהצלחה ורפואה שלמה, אביעד מנשה, עו"ד.

קבלות על נסיות גם כן רלונטיות?

ככה אמרו לי אני ייצור איתך קשר בהמשך שאני יוכל להסתובב יותר בקלות

תשובה:

בהחלט. כל הוצאה אשר נגרמה לך בעקבות התאונה, ובכלל זה נסיעות לקופ"ח / מכונים / חניות / תרופות וכיוצא בזה. כל טוב.

Andrei D

New member
הערה

אם מדובר בתאונת דרכים, יש דווקא עדיפות לפנות למוסד לביטוח לאומי - וככל שתעשה זאת בשלב מוקדם יותר - כך מוטב. ביטול לאומי זהו ביטוח שלך לעתיד ואין להזניח. לפחות שתהיה הכרת המוסד בתאונה. בשלב מאוחר יותר תשקול אם כדאי להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי

תודה רבה זה מה שעשיתי

ואני מקוה או רוצה לקוות שזה היה מהלך נכון לעשות הכל דרך עו"ד

למעלה