תאונת עבודה - שאלות

חלילית1

New member
תאונת עבודה - שאלות

*אני עובדת בשטח מפעל ממשלתי גדול וידוע. איני עובדת המפעל, אלא עובדת של חברת בת ומבוטחת בביטוח מנהלים. **במפעל עצמו יש דרך מאוד מסודרת לטיפול בנפגעי עבודה (הם משלמים אוטומטית את כל הכסף לנפגע ותובעים בעצמם את ב"ל), אך מכיון שאני עובדת חברת בת לא מגיע לי הטיפול הזה ואני אמורה לטפל בתביעה בעצמי. ***התאונה אירעה בשטח המפעל הגדול בגלל מפגע בטיחותי ויש לי על כך אסמכתא כתובה ממהנדס הבטיחות ויחד עם זאת נאמר לי בהינף יד שעלות התיקון של המפגע הבטיחותי הזה מאוד גבוהה ולא יתקנו ולא יטפלו בו. ****הייתי בבית - בשל הפגיעה - 4 ימי עבודה (שני-שבת). והשאלות: 1) האם מגיע לי תשלום כלשהו מביטוח לאומי, או שאת הכל אני סופגת? החל מאיזה יום לפגיעה הביטוח הלאומי משלם? 2) האם יש מקום, מבחינה משפטית, לפנות למפעל שבשטחו אני עובדת ולדרוש פיצוי כלשהו על הפגיעה? (הפסד ימי עבודה שלא ישלם עליהם הב"ל, עזרה שלקחתי בבית לילדים הקטנים בשל שכיבה במיטה במשך 3 ימים, סבל וכאבים עד היום-עברו 3 חודשים). אני מאוד מתלבטת לגבי הסעיף השני מכיון שמדובר במפעל ענק ואני עובדת די טריה של חברת הבת. תודה ושבוע טוב!

תאונת עבודה - שאלות

שלום רב, בעניין ביטוח לאומי, הוא ישלם עבור ימי העדרות בתנאי שיש ימי העדרות ברצף של לפחות תשעה ימים ואז הוא ישלם החל ממחרת יום הפגיעה. וזאת ללא קשר לאיזה אופן מוגשת התביעה. בעניין עילת תביעה בגין מפגע בטיחותי, אזי נראה כי יש לך כזאת. אבל. רק לכאורה, כי אילו לא הייתי קוראת את המשפטים האחרונים שלך, בעניין עוצמת הנזק, היית נענת שכן יש עילת תביעה כנגד המפעל עצמו, אבל היות ומדובר בנזק יחסית קל, לפחות כך עולה משאלתך, ובהנחה וזה היה מזמן, כך שבוודאות מדובר על נזק די קל ולא רק בתחילתו של נזק שטרם התגבש שאז מוקדם לענות על השאלה, לא יהיה לך כדאי להתחיל בהליך תביעה, שמבחינה כלכלית אין לו שווי גבוה, מצד שני יכול להשפיע על יציבות עבודתך במקום שבו את די חדשה. לכן עלייך לעשות את שיקולי הכדאיות לבדך, אבל כאמור, אם מדובר בנזק קל, לדעתי ותרי על התביעה, שמרי על מקום העבודה שהוא מצרך חשוב בימינו, ותזהרי מלהתקל שוב במפגע. בברכה,

חלילית1

New member
ואם נעדרתי מהעבודה 4 ימים-

שני-חמישי - ביטוח לאומי לא ישלם כלום? אין מה להתאמץ ולהגיש את הניירת? בעבודה אף אחד לא אמר לי כלום... כלומר: הלכו לאיבוד 4 ימי עבודה? או שב"ל ישלם על יומיים אחרונים מתוך 4 שהחסרתי? בכל זאת מדובר על כמה מאות שקלים...לא חבל?

ואם נעדרתי מהעבודה 4 ימים-

שלום שוב, לצערי, כן ביטוח לאומי לא ישלם לך. בעד יום הפגיעה לא משולם דמי פגיעה , ובעבור שני הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה ישולמו דמי הפגיעה רק למבוטח שלא היה מסוגל לעבוד 12 ימים לפחות מלבד יום הפגיעה. בברכה,

למעלה