תאונת עבודה

kemmy

New member
תאונת עבודה

שלום רב, אמא שלי עברה תאונה בעבודה: היא נפלה בצורה מאוד רצינית עקב מים שהיו על רצפת המסדרון במקום עבודתה, איבדה את ההכרה, והסיעו אותה לחדר מיון. בעקבות כך היא שוכבת בבית עם כאב ראש נוראי, שבר באף וכאבי ברכיים. השאלה שלי היא האם יש לה עילה לתבוע את מקום עבודתה ובמה כרוך הענין. תודה רבה קמי

תאונת עבודה

תמיד ניתן לתבוע, אבל כדי לזכות בתביעה צריך להוכיח רשלנות מצד המעסיק, כמעסיק או כבעל המקרקעין שבהם אירעה התאונה, או שהיתה חובה חוקית כלשהי שהופרה, כגון חובה המנויה בפקודת הבטיחות בעבודה. בנוסף אפשר להגיש תביעה גם במוסד לביטוח לאומי להכרה בתאונה כתאונת עבודה, ואם תיוותר נכות גם תביעה לגמלת נכות מעבודה.

kemmy

New member
תודה

תודה על תשובתך איך מוכיחים רשלנות מעסיק? היו מים על הרצפה והיא נפלה... תודה

רשלנות

קיימת "הנחת עבודה" שמעסיק צריך לדאוג לסביבת עבודה בטוחה לעובד. מאידך נפסק לא אחת שהמעסיק אינו מבטח, והוא לא יחוב בגין תאונות צפויות. כל מקרה צריך להיבחן לגופו. למשל: מהו מקום העבודה, היכן הוא מצוי, מהי העבודה עצמה, האם צפוי שיהיו שם מים, האם וכיצד ניתן היה למנוע את הרטיבות וכו'. זה כבר עניין לייעוץ קונקרטי.

מוסיפה על התשובה שניתנה

שלום רב לך, יתכן גם שהיו גורמים נוספים, שניתן לחייב אותם באחריות, בגין התאונה, מלבד המעסיק. הייתי ממליצה לפנות לעו"ד, על מנת שידריך אותך כיצד לנקוט בפעולות הלאה. בברכה,

למעלה