תאונת עבודה

Guggelager

New member
תאונת עבודה

שבוע שעבר ידי נתפסה במכונה במקום עבודתי אל ארבה בפרטים ורק אומר שהזדקקתי למספר תפרים ונותרו לי 4 ציפורניים באותה יד ניתנו לי שבועיים חופש מחלה מבית החולים עד להוצאת התפרים. מה הפרוצדורה עכשיו? למלא טופס 250 מהמעביד ולמי להגיש אותו? לבית החולים(ששם ביקשו ממני אותו)? או לביטוח לאומי? לפי מה שרשום פה בשרשורים אחרים. בכדי לקבל החזר על הימי מחלה חובה עלי למלא טופס 211? או שהבית חולים ממלא. הטופס שמקנה לי 13 ימי מחלה מהבית חולים נשאר בתיק שלי בבית החולים וברשותי רק טופס המקנה לי המשך טיפול רפואי עד להוצאת התפרים. ולא מצויין בו כמה ימי חופש. אנשים דוחפים אותי לתבוע מהביטוח פיצויי כספי. האם יש לי עילה לתביעה? ואם כן, האם במהלך תהליך התביעה אני יכול לחזור לעבודה(כשאני אבריא כמובן)? בתודה מראש אריאל.

פגיעה ממכונה מסוכנת במהלך עבודה

שלום רב, טופס 250 ממלא המעביד, והוא נדרש לבית החולים, לקופת החולים, לביטוח לאומי וגם לתביעה כנגד המעביד, ולכן, לא לתת את המקור ולשמור העתקים. כדי לקבל את ההחזר על ימי המלה עליך להגיש תביעה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי משלם רק 75% מהשכר שהיה אמור להשתלם בעבור אותם ימים (מעבר לתשעת הימים הראשונים שביטוח אומי לא משלם) ואת היתר (25%9 יש לתבוע במסגרת התביעה כנגד המעביד. זה לא תקין שלא נתנו לך את האישור לגבי ימי המחלה, עליך לגשת לבית החולים ולהסביר להם שאתה צריך את האישור לביטוח לאומי, למעביד, וכו'. לגבי אנשים דוחפים אותך לתבוע מהביטוח פיצוי. לא פרטת בדיוק מהן הנסיבות שהובילו לתאונה בהיותך עובד עם המכונה. אני כמובן, תמיד בעד שאנשים ידעו לממש את הזכויות שמגיעות להם. עדיף שתפנה לעו"ד, שיחווה דעתו האם אכן יש כאן עילה לתביעה. לגבי חזרה לעבודה בתקופת התביעה, עקרונית אין מניעה, אתה יכול לחזור לעבודה, אבל זה תלוי בהמון דברים, וגם משפיע על הרבה תחומים, ויש לבחון כל מקרה לפי הנסיבות הספציפיות. בברכה,

למעלה