תאונת עבודה?

תאונת עבודה?

שלום. התחלתי לעבוד לפני חודש+ במקום עבודה חדש. בדיוק ביום שעבר חודש מאז התחלתי לעבוד, נפצעתי במקום העבודה. תיאור נסיבות הפציעה: ישבתי מול המחשב שעליו אני עובד בחברה, קמתי מה כיסא בשביל לצאת להפסקה. אחד העובדים רץ לכיוון שלי, נכנס בי, הפיל אותי לרצפה ואחרי זה נפל עלי. יש לציין שהאדם שנכנס בי, אינו חברי, אלה חבר לעבודה, והוא עדיין עובד בחברה. לאף אדם חוץ ממנו אין מושג למה הוא עשה את מה שהוא עשה. תיאור הפציעה: פגיעה קשה במניסכוס בברך ימין, רצועה ברגל ימין נפגעה. כבר הייתי אצל סה"כ 6 רופאים, 3 מתוכם אורטופדים. ככל הנראה אני צריך ניתוח, וצפי זמן ההחלמה עד לאפשרות לחזור לעבודה (מיום המקרה) הוא בין 4-5 חודשים. בעיה: בגלל הפציעה, איני יכול לבצע את תפקידי בעבודה, איבדתי את האפשרות לעבוד במקצוע שלי (שלמדתי שנה בשביל לרכוש את התעודה) בגלל שזו עבודה פיזית קשה. לכל רופא שאני צריך להגיע, אני צריך עזרה של מישהו בשביל להגיע, אני צריך לקחת מוניות לכל מקום כי אני לא יכול לעלות על אוטובוסים ואיני בעל רכב. בגלל תאונת העבודה הייתי צריך לחזור לגור עם בני משפחתי כי אין באפשרותי לממן את עצמי בזמן שאיני עובד. דיברתי עם החברה בה אני עובד, והם אמרו לי שאני זכאי לפיצויים רק אם אני עובד שם תקופה של לפחות 3 חודשים. הם הפנו אותי לביטוח לאומי בצירוף טופס 250. שאלות: למה אני זכאי? האם מקום העבודה לא אמור לבטח אותי בביטוח פרטי? האם הביטוח של מקום העבודה עצמו לא מכסה אותי? תודה, ירושלמי.

תאונת עבודה?

שלום רב, ככלל, אין חובה ממקום העבודה לבטח את כלל עובדיו בביטוח פרטי. אני מאמינה כי זכאות למימוש זכויותיך בביטוח לאומי יש לך, וזה חשוב מאוד - הכוונה לפיצוי חלקי בעבור ימי אי הכושר, עד למקסימום התקרה, ואח"כ, פניה לקביעת נכות רפואית, מה שיכול להקנות לך פיצוי חד פעמי או קצבה חודשית. מעבר לכך, נשאלת השאלה העקרונית באיזה סוג של ביטוח ביטח אותך בנוסף המעביד. אם מדובר בביטוח חבות עובדים רגיל, הרי שאתה צריך להוכיח שהתאונה ארעה בגלל התרשלות המעביד היות והוא לא סיפק לך סביבת עבודה בטוחה, ואם המקרה שלך נכנס לקריטריון זה, התשובה עפ"י הנסיבות הידועות לי, היא לא חד משמעית ואין באפשרותי לענות עליה במסגרת הפורום. אני חושבת שיעוץ באופן מסודר עם עו"ד, יכול להוסיף לך אינפורמציה נוספת. בברכה,

למעלה