תאונת פגע וברח

אסף12351

New member
תאונת פגע וברח

אתמול בזמן רכיבה על הקטנוע שלי פגע בי רכב וברח פוניתי לבית החולים לקיבלתי שם טיפול ככל הנראה הכל תקין. והיום היתעוררתי עם כאבים והלככתי לרופא הקטנוע ניזוק כליל ולא יוכל ליסוע עוד יש לי ביטוח חובה בלבד השאלה שלי היא מה הצעדים שאני נוקט במקרה כזה? תודה מראש אסף מפורום קטנועים.

תאונה

שלום אסף מפורום הקטנועים, ראשית, תרגיש טוב. שנית, בעניין מה עליך לעשות: 1. טפל בעצמך ואל תקל ראש בפגיעה הגופנית. לך לרופאים ככל שתידרש, הצג בפניהם כל תלונה שיש לך, אפילו אם לך זה לא נראה באותו רגע משמעותי. טפל בכל בעיה שתתעורר, אפילו נפשית. 2. שמור כל קבלה ותעד כל הוצאה אם לא ניתנה לך עליה קבלה. אתה תקבל החזר על כל ההוצאות הרפואיות, לרבות היטלי רופאים של קופ"ח והוצאות נסיעה שנגרמו לך לטיפולים רפואיים. אני לא ממליץ לך להפריז ולנסוע במוניות, אלא אם מצבך מצריך זאת. מאידך, שמור אפילו כרטיסי אוטובוס. 3. דאג לקבל אישור משטרה על התאונה. אם טרם דיווחת למשטרה על התאונה - דווח. מסור את כל הפרטים, לרבות סימני זיהוי של הרכב. זה יכול מאד לעזור לעניין נזקי הרכוש - על כך בהמשך. 4. בעוד מספר שבועות, לאחר שמצבך הרפואי התייצב פחות או יותר, פנה לעו"ד המתמחה בנזקי גוף עם כל המסמכים שהצטברו אצלך. טפל באמצעות עו"ד מול הביטוח. הדרישה (ובהמשך אם יידרש - התביעה) תוגש למבטחת שלך, מן הסתם זו "הפול". לעניין נזקי הרכוש - אם לא יימצא הרכב הפוגע - חבל. תיאלץ לספוג את הנזק. אך אם יימצא הרכב הפוגע, כלומר הנהג הפוגע, תוכל לתבוע ממנו את נזקיך. לכן חשוב למסור כמה שיותר מידע למשטרה ואף לחפש עדים לתאונה, אם היו. במידה ויימצא הפוגע ויוגש נגדו כתב אישום והוא יימצא אשם, זה יעזור לך מאד בתביעה אזרחית נגדו בגין הנזק לאופנוע. בהצלחה והחלמה מהירה.

פרט חשוב ששכחתי

לא אמרת, ולא נשאלת, אם התאונה היתה במקרה בדרך אל או מהעבודה. יש לכך השלכות משמעותיות. אם כן - ציין זאת ונתייחס בהתאם.

אסף12351

New member
ליואב...

אני מיצטער שאני מגיב לעיטים רחוקות פשוט לא יוצא לי לשבת מאחורי המסך הרבה. אז התאונה קרתה בלי כל קשר לעבודה לא הלכתי לעבודה ולא חזרתי זה קרה בסתם רכיבה לתחנת הדלק לתדלוק וגם התאונה עצמה קרתה 150 מטרים בערך מתחנת הדלק. לאופנוע איך ביטוחח מקיף ואת הנזק שלאופנוע אני אפילו לא מחפש לקבל מה שכן אני מאוד מאוד רוצה לפגוש את ה אישה שפגעה וברחה . פשוט נראה לי מעשה נורא אמיץ לעשות ככה.

לאסף....

א. אל תשב מאחורי המסך. אתה עלול להתחשמל. אתה גם לא תראה כלום. שב מולו. הרבה יותר נוח ויעיל. ב. אם לא היה בדרך אל/מהעבודה - ראה התשובה הראשונה שלי. ג. שוב אני ממליץ לך להעביר את מלוא הפרטים על הרכב הפוגע למשטרה. עכשיו אנחנו גם יודעים שמדובר באישה. אז אם תזכור סוג הרכב, צבע, אולי חלק מהספרות של לוחית הזיהוי - המשטרה תוכל לצמצם את טווח החיפוש. אולי גם היו עדים מתחנת הדלק, אולי היא בדיוק תדלקה, אולי אפילו שילמה באשראי. חבל לוותר, במיוחד כשאתה אומר שהקטנוע אבוד.

אסף12351

New member
תודה יואב

אני רק מחכה שיביא לי אתה רשיונות ואת ה ארנק שלי (היום בערב) מהקטנוע ומחר אני אלך למישטרה נ.ב אני זוכר אבל ממש ממש מעורפל אבל כן ככל הנראה האוטו נכנס לתחנת הדלק אני ידאג לשאול במישטרה מה אפשר לעשותב עניין שהאוטו ככל הנראה ניכנס לתחנת הדלק וזו תחנה בתידלוק עצמי ככה שיש שם מצלמות ואני יודיע פה בקשר להיתפתחויות. תודה אסף והקטנוע זה לא מה שמעניין אותי בכל העניין האישה שברחה כן.

למעלה