תאורה לחצר

קובּי

New member
תאורה לחצר

עם אילו גופים כדאי להאיר שטחים גדולים(מעל 1000 מטר) שישמש לחניה חוץ מ מיטלהייט יש עוד משהו מומלץ? ומה החלוקה המועדפת כלומר כל כמה מטר גוף ובאיזה גובה מומלץ למקם אותם על מנת שהנצילות תהיה מירבית?

רשר

Well-known member
מנהל
נל"ג = נתרן לחץ גבוה צבע צהוב

הכי חסכוני ליחידת אור. אם צריך גוון אור יותר אמיתי אפשר לשלב עם מטל-הלייד כ - 30-50% גובה התקנה החל מ-6 מטר ככל שיותר גבוה יש פיזור אור על יותר שטח, אבל פחות אור, מיקום הגופים בשטח מותנה בצורת פיזור האור ומההספק של גוף התאורה וכמובן מכמות האור הדרושה. פנה לספקים והתיעץ בקשר לגופים הספציפים שיש להם, יש גם נומוגרמות באתרים שלהם. הכי חשוב החלט כמה אור אתה רוצה כי זה משנה הכל. רן

doram44

New member
לזכור!

נורות נתרן וגם נורות מטל הליד לסוגיהן עדיין לוקות במסירת הצבע , באופי הספקטרום שלהן, וכן ביכולת דימור. הן נוחות באחזקה ובאורך החיים! אם בשטח הנבחר להארה תתקיים פעילות חברתית שכוללת שהיית אנשים אינטימית= לשחה וכדומה, כול הפתרונות (פרט לנורות ליבון לסוגיהן ובהגדרה אני מכניסה גם את נורות הטונגסטאן האלוגן) חסרים מבחינת התחושה ה"טיבעית".

מאגר

New member
doram44 כדאי שתחזרי לכתה בעד ח

נכון שאת בעלת מקוצוע מצויינת בתאורה אבל אילו קראת את השאלה כלשונה והיה לך עשר בהבנת הניקרא היית מבינה שמדובר בתאורת הצפה לחניון רכב חג שמח וגמר חתימה טובה לא צריך לכתוב בשביל להגיד אני כאן

doram44

New member
מתנצלת מתנצלת מתנצלת שאני בכלל עונה

אגב . בהרצאה ששמעתי בזמנו על ביטחון והארה עם ראש שירותי המשטרה הקנדים הוא דיבר בהרחבה נגד נורות הסודיום. לטענתו ביטחון במובן המשטרתי הוא היכולת לקבל עדות על פשע שמאפשרת פיתרון ומניעה. בהדגמה הוא הוכיח שאין שום אפשרות לתת פרטים מדוייקים על מכוניות וצבען בהארת סודיום!!!! לגבי חניון רכב צריך לברר אם הוא מקורה ומה גובה התקרה.עד 3.5 מ' אפשר להאיר בפלורוסנטים. רצוי להתיחס לנושאים כמו סינוור, בוהק, ופיזור אור שגורם לזיהום סביבה על ידי הארה לא מדוייקת. כן ושוב הארה הערה וסליחה.

מאגר

New member
תאורת הצפה לשטח

ראשית קשה מאוד לענות על השאלה שלךמבלי לקבל פרטים לאיזה מטרה ומה כמות ההארה שאתה רוצה לקבל באופן כללי צריך לזכור כי מנורות פריצה כמ נ.ל.ג. נ.ל.נ. כספית ומטלהלייד מיועדות להצפה ובדרך כלל רדיוס ההארה שלהן הוא פונקציה של גובה כפול שלוש אם מדובר בחניה וצריך אור היתמאוצ מספיק בשני צידי הבית בגובה של הקומה השלישית לתלות שני פנסים מסוג זוהר אסימטרי תוצרת געש עם נורה של 400W נ.ל.ג או גוף תאורה של שאלתיאל אנני זוכר את מספרו אבל הוא עשוי מפיבר גלס ירוק אם אותה נורה אם יהיו לך פרטים נוספים או תרצה פרטים נספים פנה אלי במייל או מעל גבי הפורום גמר חתימה טובה וחג שמח

קובּי

New member
מיועד לחניה בשטח פתוח

וצריך תאורה של "התמצאות "כפי שכתבתם אם אפשר לקבל מידע על נורת נ.ל.ג לעומת המטהלייד כי את המטהלייד אני מכיר ואת זו ממש לא תודה לשניכם

מאגר

New member
היתרון של נלג מול מטלהלייד

היתרון של נלג מול מטלהלייד הוא שהוא ניראה גם בארפל כאשר מטלהלייד יוצר סיוור בארפל אם זה שטח פתוח שלח לי המייל שרטור של השטח ומה יש מסביבו ואכל לתת לך פרטים מדויקים יותר גמר חתימה טובה וחג שמח

רז חשמל

New member
עוד ....

עוד יתרון של נל"ג מול מטל הלייד הוא אורך חיי נורה כ 12000 שעות מול 4000 של מטל הלייד או כספית.לא סתם היא הנפוצה ביותר במגרשים וכבישים. נורת נל"ג היא הנורה עם מסירת צבע הכי ענייה שיש ,למרות שאולי אין לזה חשיבות בחניה או תאורת רחוב, לפעמים כאשר המגרש חניה הוא מבואה לאולם אירועים או מבנה ציבור יוקרתי - האור הצהוב חסר החיים קצת מקלקל. כאשר מסירת הצבע ענייה צבעים אינם נראים בצבעם הנכון כמו כף יד חיוורת מתחת לנורת פלורסנט וכו'. אני ממליץ לך לסרטט את המגרש בקנה מידה ולשלוח לשאלתיאל ולגעש ע"מ שהם יציעו תכנון (ללא תשלום) של ההארה. תכנון כזה יש לקחת בערבון מוגבל כי בכל זאת הוא לא ניטרלי.....

קובּי

New member
האם הנורה מתחברת לאותו ג.ת?

שתי הנורות מתחברות לאותו גוף תאורה או שהנלג עובדת על עיקרון אחר ויש לה גוף תאורה שונה?

מאגר

New member
הגוף אותו הגוף הנשמה לא

הגוף אותו הגוף הנשמה לא.לנלג צריך נטל אחר מאשר למיטלהלייד וכאשר מזמינים את הפנס מזמינים אותו עם הציוד המתאים.

קובּי

New member
מה השוני?

ידוע לי שהמשנק מתאים גם לנלג האם הכבל שונה או החיבורים?

למעלה