תאורה לכרומה קי.

תאורה לכרומה קי. ../images/Emo16.gif

שלום לכולם
, למישהו במקרה יש מדריך פשוט לתאורה נכונה של כרומה קי? או עדיף, תרשים? ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי משהו ממש עוזר. צריך להוסיף שאני לא יכול להשתמש בכל סוג תאורה, אלא רק במספר פנסים פשוטים. תודה מראש!
ניר

videokid

New member
אפשר להסביר, דבר איתי באיסיקיו

43544432 בעקרון אתה חייב להציף באור, ואסור שיהיו צללים... באיזה מכשיר אתה עושה את החיתוך?

לא משהו מקצועי במיוחד- ../images/Emo16.gif

DC30+ עם פרימייר 5.1C. אולי אני אשתמש גם באפטר אפקטס, אני לא בטוח עדיין.
ניר

videokid

New member
אז זה פשוט...

פשוט תאיר את הרקע הכחול או הירוק (חייב להיות כחול נכון כאילו צבע כחול בסיס או ירוק בסיס) בצורה שווה אני מניח שאין לך SCOPE אז אתה לא יכול למדוד במדויק אבל שהרקע לא יהיה חשוך מידי ולא שרוף מידי בלי צללים והבדלים ולפני שאתה מצלם דברים ארוכים תבדוק שזה אכן נחתך טוב אם תקליט בפורמט VHS זה לא יעבוד... חובה להקליט בדיגיטל. יש סיכוי טוב מאוד שתראה קצת כחול/ירוק מסביב לדמות.

הממ... ../images/Emo16.gif

יש לי ספוטים די פשוטים (כנראה). מצאתי איזה מאמר שאומר על שימוש בחומרים מסויימים כדי לרכך את האור ושהאור לא יפגע במסך ישירות מהפנס- הבעיה היא שלא הבנתי במדוייק איך. לצערי כנראה שאני לא אוכל להקליט הכל בפורמט דיגיטלי (לפי התוכנית שלי יהיה צילום מ-3 מצלמות, שלפחות אחת תהיה אנלוגית
). ברור שאני לא משתמש ב-VHS לצילום. קראתי גם מאמר שאומר על אפקט להורדת הירוק/כחול מסביב לדמות בשם SPILL או משהו כזה ב-FCP. יש אפקט דומה גם בפרימייר? תודה רבה על העזרה!
ניר

videokid

New member
השמך הסבר

אתה יכול לרכך אור עם ג'לטינים מיוחדים (בטח איןלך...) אפשר גם עם ניר אורז... אבל רק תזהר כי זה דליק!!! אז צריך לבדוק לפני ששמים את זה קרוב מידי... איזה פנסים אילה? קווארצים?, תפוזים? מה אתה צריך לצלם וכמה? אני ינסה לשאול אם אפשר לארגן לך אולפן לקצת זמן (עם תאורה וCHROMA) אתה מירושלים נכון?

אני מירושלים, ../images/Emo16.gif

הצילום הוא צילום מאוד פשוט ולא חשוב, אני עדיין לא בטוח בכלל שהנושא יופק. אין צורך באולפן, אם יהיה צורך אני אמצא משהו כבר
. נייר אורז- הכוונה לנייר בלונים הזה? לאלה שעוטפים בו אריזות? היה כתוב משהו על זה. לצערי אני ממש לא יודע איזה פנסים אלו- אני לא מבין ממש בתאורה
, מה שכן- ספרתי, ויש 13 פנסים (מתוכם 2 קטנים מאוד אם אני זוכר נכון), ככה שמבחינת כמות לא נראה לי שיש בעיה. כמה צילום יהיה- אני ממש לא יודע, התסריט עדיין לא כתוב אפילו בחציו. אבל אני מנחש שבסוף זה צריך לצאת כ-20 דקות של כרומה, ועוד צילומים שהם לא כרומה. תודה רבה על העזרה!
ניר

למעלה