תאורה לסלון חשוך
?

תאורה לסלון חשוך ../images/Emo186.gif ?

נתון: סלון בעל יציאה לגינה לכיוון מזרח. הבעיה: הסלון חשוך, אין הרבה תאורה טבעית, ויש אווירה של קרירות. השאלה: איזה סוג של תאורה מומלצת ע"מ "לחמם את האוירה" , הכוונה לאיזה סוג של נורות/מנורות, וגם באילו צבעים הייתם ממליצים לצבוע (מתוך נק' הנחה שלא כדאי צבעים כהים "שיבלעו" אור) רהיטים/שטחים ושאר ירקות אינם שיקול -פשוט כי עדין אין.... תודה !

0 אור 0

New member
לא נאון

אני לא מבינה גדולה בתאורה - מקווה שיענו לכם מומחים גדולים ממני, כי ראיתי מקומות שהכניסו אוירה של חיים ואור בעזרת בניית תאורה נכונה. מה שאני כן יודעת זה שאור של נאון יוצר אווירה קרה, ולכן מומלץ ללכת על מנורות ליבון או הלוגן - במנורות החסכוניות החדשות, ניסינו כמה סוגים וראינו שיש לפיליפס דגם שהאור שלו עם גוון מעט כתום שיוצר אוירה נעימה כמו של מנורת ליבון רגילה. נראה לי שכדאי ללכת על צבעים חמים וקצת עליזים (כתום, אדום, אפילו נגיעה של צהוב להדגשה), אבל הייתי מציעה להיעזר במעצב, כי בצרוף של תאורה ממוקדת על משטחים צבעוניים, יכול לצאת משהו פשוט יפהפה. מצרפת שניים -שלושה אתרים עם תאורה מעניינת ועליזה

rsmadar

New member
15 אוקטובר,

קצת מידות יעזרו: גובה תקרה, מידות הסלון. באופן כללי, אני ממליצה על תאורה לא ישירה. כלומר ג.ת. לנורת פלורסנט או PL שמכוון על התקרה/הקיר והם מחזירים אור לכל החלל. בשביל להגיע לפיזור אופטימלי צריך למקם את ג.הת. נכון וכאן המיימדים משמעותים מאד. בשביל לקבל אור חם מפלורסנט צריך לקנות נורה שטמפ' הצבע שלה הוא warm white ולא daylight שלמרות שמה, מפיצה אור קר יחסית לאור יום. בנוסף, הייתי מוסיפה מנורה עומדת על הרצפה/ שידה עם נורת ליבון ודימר. אם את בכל זאת רוצה הלוגנים, ממליצה להשתמש באלו שעובדים על מתח נמוך כי אורח החיים של הנורות גבוה באופן יחסי. כשממקמים תאורה הלוגנית אסור לשכוח שאלו נורות שמפיצות חום רב ולא תמיד נעים לשבת תחת ספוט שכזה. בהצלחה

mikiap

New member
קצת טיפים לעיצוב תאורה -

למקם גופי תאורה בכמה איזורים בחלל ולאוו דווקא בתקרה, למשל - גופי תאורה על הקיר, גופי תאורה עומדים, גוף תאורה מדגיש (תמונה, פסל, עציץ) גוף תאורה שאכן תלוי מהתקרה אבל לא ממוקם במקום הסטנדרטי שלו (אמצע התקרה) אלא דווקא בפינה או ליד החלון. מיקום גופי תאורה בכמה מוקדים נותן אוירה חמה, אינטימית יוצרת עניין, מאפשר כמה משחק עם כמה סטים של תאורה (תאורה מלאה, תאורה חלקית). כל העצות האלו הן נוספות לעצות הטובות שכבר ניתנו לך לגבי סוג הנורות.

למעלה