תאורה לשולחן עבודה

• פותח הנושא Rשף
  • פורסם בתאריך

Rשף

New member
תאורה לשולחן עבודה

כיצד מאירים שולחן עבודה כדי למנוע צללים ? מדובר בשולחן שירטוט ושולחן לתחביבים. תאורה חזקה בתקרה גורמת לצללים שמקשים על העבודה. כרגע הפתרון הוא שילוב של תאורה מהתקרה ומנורות שולחן, האם ניתן לפתור את הבעיה על ידי גוף תאורה אחד ? (נשאל גם בפורום תכנון שיפוץ ובניה של אווה)

רז חשמל

New member
תאורת שולחן עבודה

בד"כ תאורה פלורסנטית פחות מצלילה מכיוון שאין לה מוקד הארה אחד כמו נורת ליבון או הלוגן אלה מוקד ההארה מתפרס לאורך כל הנורה. יש גופי תאורה המשולבים עם רפלקטור שעוזר לפיזור נכון של האור ומונע סינוור. אני לא מוצא כל רע בשילוב בין תאורת חדר מרכזית ותאורת שולחן פלורסנטית טובה .

Rשף

New member
תודה !

המצב כיום הוא של תאורת שולחן ממוקדת כך שאנחנו משתמשים ב...שתי מנורות שולחן. ננסה תאורה פלורסנטית, האם PL ייתן אפקט דומה לפלורסנט "ארוך" ?

מאגר

New member
תאורה לשולחן עבודה

בתור יועץ מאור ובתור אחד ששנים עבד על שולחן שרטוט אני יכול ליעץ לך מנסיני האישי ומהידע שרכשתי שנים רבות בכדי שלא יהיה לך צל על השוחלן ועל העבודה רכוש לך מנורת שירטוט עם נורת PL 18W חבר אותה לשולחן ואני מביטחך כי אתה תודה לי כל החיים על כך האור שלה אינומסנוור ואינו מחמם והוא נעים לעינים וכשאתה עובד על דבר מה מעוד מדוייק כבה את האורות מסביב וכוון לך את האור בדיוק על מה שאתה עובד בהצלחה

doram44

New member
מנורת שולחן המשך.

תוי מה אתה עושה על השולחן ועד כמה חשובים הצבעים. נורה פלורוסנטית נחמדה מבחינת הפיזור והחום אבל מאוד לא נחמדה מבחינת הדיוק לדבעים. גם אם תשתדל לבחור נורה שהטמפרטורה שלה קרובה לנורת היבון. התואמות תהיה נמוכה יותר.

למעלה