תאורה סולארית לגינה.

nirit6

New member
תאורה סולארית לגינה.

שלום. אני מעוניינת לשים פנסים סולארים מוגני מים בגינה. מישהו יכול להגיד משהו על פנסים כאלה?מומלץ?לא מומלץ? המון תודות.

מאגר

New member
יכול רק להגיד דבר אחד לא לשים

אם יש לך הרבה כסף ומיותר אז חפש מקום אחר לתרום אותו מאשר לחניות חשמל שמוכרות לך את הבלוף הזה

doram44

New member
עוד קצת סבלנות...

עם הטכנולוגיה של הLED צפוי שיהיו גופים כאלה שיתנו אור לא רע..

nirit6

New member
?

מתביישת לשאול,אבל לוקחת סיכון כי אולי עוד אחד או שניים לא יודעים-מה זו טכנולוגיית הLED? (הגזמתי בבורותי?)

doram44

New member
בטוחה שהבנים בפורום יכולים להרחיב

אבל בכלליות. מכירה את הנוריות הקטנות שעל המיכשור החשמלי+ LED מופעלים אלקטרונית ,מתח נמוך ביותר אורך חיים ארוך יחסית ללא UV מצרפים כמה למשטח מאיר ומקבלים הארה חסכונית באנרגיה... כבר היום משתמשים להארה של תחנות אוטובוס. בחיבור לקולטנים סולארים... עוד מעט ... שנה שנתיים אולי שלוש יהיו כאלה בשביל הגינה. בנתיים משתמשים בעיקא לסימון אבל גם לפנס לראש עם בטריה עגולה קטנה כזה מאיר הרבה זמן ומאפשר לקרוא בקמפינג... יקר בנתיים מאוד. חזק זה עוד לא אבל מתחזק והולך...

nirit6

New member
תודה

למדתי.השכלתי.תודה

רשר

Well-known member
מנהל
יש בשוק LED לבן מאוד חזק

היה כאן קישור אליהם אבל אני לא מוצא אותו.

Rשף

New member
יש הרבה סוגים כאלה

וה LED הנ"ל מגיע גם בצבעים שונים, גם תעשיית הרכב עוברת ל LED-ים וניתן לראות מכוניות עם אור ברקס כזה.

doram44

New member
חברה תעבירו קישורים אני זקוקה למידע

בזמן האחרון מתאפשר לי לשבץ LED בפרוייקטים. ואנ י רוצה להיות בטחה שלא פיספסתי..

רשר

Well-known member
מנהל
לא מצאתי קישור מיוחד

בגוגל LED מביא הרבה אתרים ולא בא לי למיין. ראיתי כתבה בBBC על איזה סקוטי שעושה פרויקטים בעולם השלישי כתחליף לנפט בתאורה ביתית בעיקר בנפאל וקיבל על כך איזה פרס חשוב מאחד הגופים של האו"מ. הפרויקט כלל בנית גופים באתר ע"י יצרן מקומי ואספקת סוללות וגנרטור קטן שמופעל ידנית ע"י ילד ומכל בית באים ומטעינים את הסוללה כל יום בגנרטור של הכפר.(ולחשוב שליד כל כפר בנפאל יש לפחות פלג מים קטן אם לא נהר שיכול לספק חשמל לעיר שלמה).

וואנאקה

New member
אתר של תאורת LED סולארית

http://www.wallashops.co.il/shopmind_sites/solarpower/main.asp בעיקרון, תאורות גינה סולאריות משמשות לתאורת ממוקדת על אביזרים בגינה, לסימון ולתאורת אוירה. אין ביכולתן "להציף" את הגינה באור. לגבי משך התאורה - כל שעה של שמש (ישירה) טוענת את הסוללות במטען המספיק לבערך שעה-שעה וחצי של תאורה לילית. ז"א, לרוב התאורה תאיר בין 3-10 שעות, תלוי במיקום, בעונה ובאיכות. יש לשים לב לכמות ה"לדים" המצויינת לכל דגם. המנורות היקרות יותר בעלות 4-8 לדים, ונותנות עוצמה גבוהה יותר.

nirit6

New member
תודה

המון תודות. ואגב, מצאתי במשתלות תאורה סולארית זולה יותר,אך לא בדקתי את עוצמתה.

באדי

New member
בקיבוץ רמת השופט יש מפעל

שמתמחה בגופים ופרינטים מבוססי LED. אומנם הם לא מחזיקים בקידמת הטכנולוגיה בתחום אולם בהחלט ניתן ללמוד על התחום מביקור אצלהם.

למעלה