תאורה עם שלט משבשת את הקליטה ברדיו טרנזיסטור ‏

אשר119

New member
תאורה עם שלט משבשת את הקליטה ברדיו טרנזיסטור ‏

רכשתי תאורת לד לתקרה למטבח 152Wמחליף צבע + שלט. (מצורף המפרט הטכני)
בעת הדלקת התאורה,עם השלט או ללא השלט הקליטה ברדיו הטרנזיטור משתבש. הרדיו טרנזיסטור (סוני) מתחיל להשמיע זמזום.
האם ניתן לבטל את אות השידור בתאורת הלד? (גם במחיר ביטול האפשרות לשימוש בשלט)
ניסתי בחברה שרכשתי לקבל תשובה, אך לצערי קבלתי תשובה חלקית שלא ענתה על השאלה הספציפית.
החשמלאי שהתקין אצלי אמר לי כי שמע שניתן לבטל את הרעש ע"י "קבל", אך הוא לא יודע איך לעשות את זה. (לא ידע איזה קבל יתאים)
האם קיימת אפשרות לבטל את פעולת ה"שידור" של תאורת התקרה?
אם כן, האם זה יפתור לי את הבעיה?
מקדם תודה לתשובה

רשר

Well-known member
מנהל
הפתרון נמצא ברדיו - הוסף אנטנה חיצונית

ככמובן שאפשר להשתמש ברדיו דיגיטלי המקבל את השידור דרך האינטרנט ולא בקליטת תדר רדיו AM או FM שבאחד מהם כנראה השידור של המנורה/שלט

אשר119

New member
תודה עבור התשובה המהירה.

עבורי להוסיף אנטנה חיצונית לרדיו טרנזיטור, לא אקטואלי בגלל מיקום המכשיר.
תודה עבור הרעיון והעצה.
ברור לי ב- 100% שהבעיה לא בשלט. הוצאתי את הסוללות מהשלט והרחקתי את השלט מהתאורה, והבעיה המשיכה.
לצערי לא ראיתי בשום מקום שתאורת לד מפריעה לקליטת רדיו בתדר FM. לו הייתי רואה, לא הייתי רוכש.
אני מבין מהתשובה שאין מה לעשות ואין פתרון בתאורה עצמה.
ושוב, תודה על התשובה המהירה.

רשר

Well-known member
מנהל
כל מנורת לד צריכה מתח מאוד נמוך לכן קיים בה ספק

המוציא את המתח הדרוש למנורה,
ספק מבקר את המתח והזרם לנורה ע"י סגירה ופתיחה של רכיב אלקטרוני (טרנזיסטור למינהו) כמו כל פעולה חשמלית גם זו מיצרת פעימות שדה אלקטרומגנטי סביבה,
בביתך כנראה מיקום המנורה והמקלט גורם ל"שיפור הקליטה" של ההפרעות הללו, נסה להזיז את הרדיו או ליצור מיסוך בינו למנורה (פיסת גליון אלומיניום מגש מתכת,,,), ומעבר לקליטת תדר אחר של אותה התחנה,

Motti

New member
ואולי הרעש זולג לרשת החשמל ישירות !

תנסה לעבוד רק על הסוללות.

אכן פעילות המיתוג בספק יוצרת את הרעש שמפריע לקליטה הרדיו

התופעה מוכרת לי לאחר שהתקנתי זרקור לד חצוני ולרדיו מעבר לקיר השתבשה הקליטה, מניח שהיצרן לא טרח לעמוד בתקנים של של ניחות רעשים, אותו "קבל" שהחשמלאי הציע. (נדרשת מסננת המורכבת ממערך של סלילים וקבלים התואמים להנחתה של הרעש עוד במקור).

למעלה