תאוריה מוזרה

RichardSmith

New member
הממ אולי תראה את עצמך אבל לא תראה...

כלומר show yourself ולא watch yourself... אבל זאת היתה הגזמה גם ככה, הכוונה במספר ממש קטן של אנשים. היום הייתי ב 7:30 בקמפוס, היו פחות מעשרה אנשים מסביבי.

תאוריה מוזרה

היום הקדמתי לאוניבריסטה בכמה שעות, אז אמרתי לעצמי אשב בחוץ על ספסל ליד דרך ראשית באוניברסיטה(זה היה בכ-7:30) ושמתי לב למשהו מוזר?! 5 דקות כמעט אין סטודנטים ממהרים, ולפתע יש קבוצה של 50- 60 סטודנטים ואז אין סטודנטים ואז יש עוד קבוצה..... ככה למשך יותר מ30 דקות?! הגיון שלי אומר שההתפלגות של הסטודנטים צריכה להיות איחדה ואקראית, אבל היא לא. חיפשתי סיבה למה היא לא אחידה ולא מצאתי אולי יש לכם רעיון? חשבתי רק על הסיבה של האוטובוסים, אבל היא נשללה כי המרחק לתחנה הקרובה היא כ-400 מ'.

מתן4ל

New member
הם צריכים להגיע בהתפלגות פואסון...

אבל ההתפלגות שאתה מתאר היא אכן לא כזו. מה דעתך על סתם שסטודנטים אוהבים ללכת ביחד? (ככה שאם אחד הולך מהר והשני לאט הם ישארו לדבר) וככה נוצרות קבוצות ומה שראית זה כמה קבוצות מגיעות לאוניברסיטה בהתפלגות רגילה (פואסון)

טעות שלי הם בהחלט צריכים לבוא בהתפלגות

פואסון, ואבל זה לא מה שהיה . לגבי הטענה שלך, אם הם היו הולכים ממש בקבוצות ומדברים אז כן, אבל הם הלכו ביחידים/זוגות אבל בצפיפות רצינית (כמו בניו-יורק) וניגוד לדקות שלא היה עמוס היה שבהן מרחק של 10 מטר בין סטודנט לסטודנט.

RichardSmith

New member
אה,

דרך ראשית בתוך האונ', חשבתי קרוב לכניסה. אולי נרדמת?... לא מצליח לחשוב על משהו הגיוני...

RichardSmith

New member
האמת...

אם תבוא לגבעת רם בשעה הזו, אולי תראה מישהו אחד וגם הוא שומר... (קצת מגזים...) כך שלראות עשרות אנשים... אולי נחטפו ע"י חייזרים?

כמה אפשרויות

א) אתה בטוח שהם בכלל לא קשורים?המחזור שלי לדוגמא הולך בדרך כלל יחד בין שיעורים, אבל מי שלא יודע שאנחנו לומדים יחד באותה תוכנית יחשוב שאנחנו סתם קבוצה של אנשים שהולכים יחד. ב)אתה מדבר על 7:30- בשעה הזו מאוד יכול להיות שאוטובוסים הם *כן* גורם מכריע כי אין לך את ההשפעה המנרמלת של סטודנטים שהולכים משיעור לשיעור או סתם מסתובבים ב"חלון" שיש להם, במיוחד אם תביא בחשבון שמהירות ההליכה הנוחה של רוב האנשים נמצאת בתחום די צר, כך שאנשים שאין להם סיבה מיוחדת למהר לא יוציאו את האנרגיה שאין להם בשעה הזו סתם על ללכת יותר מהר.

תגובה

א) לא נשכח שזה היה בשעה 7:30 כלומר שעור ראשון לכן אנשים מהמחזור עדין לא ממש נפגשו, לכן לא הגיוני ב) יתכן שאתה צודק אבל יש כמה דברים שסותרים את זה 1) המרחק מהתחנה הקרובה הוא כ-400 מטר מה שלטעמי די גדול 2) אם מדברים על הכניסה הראשית- יש כמה דרכים הגיע לאיפה שיישבתי, ואין דרך עדיפה לסטודנט כל שהוא.

T r i v i n

New member
תשמע...

כנראה שכולנו חיים במציאות מדומה הנשלטת על ידי מכונות.... ראית אולי גם כל מני חתולים מסתובבים באזור?
ועכשיו ברצינות, אני חושב שלאוטובוסים בהחלט יש השפעה כי רוב האנשים הולכים בערך באותה מהירות כשהם לא ממהרים וזה לא משנה עם מדובר ב-400 מטר או 1000 מטר, מקסימום תהיה התפלגות נורמלית אבל עדיין יהיה ריכוז של אנשים. חוץ מזה, אנשים נוטים להתקבץ בקבוצות, אפילו עם אתה לא מכיר את האנשים באופן אישי מספיק לדעת שהם הולכים לאותו מקום אליו אתה הולך כדי שתרצה להתקרב אליהם. לכן אם קבוצה של סטודנטים יוצאת מאוטובוס סביר להניח שהם יצמדו אחד לשני ויגיעו יחד בקבוצה.

../images/Emo104.gifחחחח יש הרבה חתולים באוניברסיטה

בעיקר שחורים. זה מזכיר לי שבימי קדם שלמדתי אינפי 2 לפתע נפלה חתולה שחורה מהתקרה
. לגבי הרעיון שלך, עדין יש כמה דברים שמפרעים לי בנושא כמו: 1) יש כמה דרכים + כמה שערים (2 ראשיים) מה שאמור לגרום לפיצול של הסטודנטים. 2) כמה סטודנטים יורדים מאוטובוס אחד 20 מקס', הקבוצות היו יותר גדולות כ-50. בכל אופן, אני אצפה עוד כמה פעמים כדי לנסות להבין את זה.

למעלה